Πολιτική

Γαβρόγλου: “Οι Πανελλήνιες θα είναι σύντομα παρελθόν”

Γαβρόγλου: “Οι Πανελλήνιες θα είναι σύντομα παρελθόν”
Επιμένει ο υπουργός Παιδείας ότι θα καταργηθεί το σημερινό καθεστώς εξετάσεων. Μέσα στο Σεπτέμβριο το νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο. Επίθεση στην αντιπολίτευση για τις αντιδράσεις στις επικείμενες ρυθμίσεις για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Το σημερινό καθεστώς των πανελλαδικών εξετάσεων θα είναι σύντομα παρελθόν, δηλώνει ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, μιλώντας στην Αυγή και αναφερόμενος στην επικείμενη μεταρρύθμιση για το νέο Λύκειο.

Σύμφωνα με τον υπουργό σύντομα θα κατατεθεί πρόταση από πλευράς του υπουργείου, βάσει της οποίας, «από τη δομή του λυκείου και την ενίσχυση του εθνικού απολυτηρίου θα μπορούν οι μαθητές να έχουν πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση». 

«Η μεταρρύθμιση δεν γυρίζει πίσω» ξεκαθαρίζει αναφερόμενος στις αλλαγές στο νέο Λύκειο και τις Πανελλαδικές Εξετάσεις ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου υποσχόμενος ότι «το σημερινό καθεστώς των Πανελλαδικών θα είναι σύντομα παρελθόν».

Όπως εξηγεί μάλιστα, στόχος το υπουργείου είναι η σχετική νομοθέτηση για την αρχιτεκτονική του νέου Λυκείου να μέσα στον Σεπτέμβριο ώστε οι μαθητές να γνωρίζουν πως θα μπουν στα πανεπιστήμια στα επόμενα τρία χρόνια.

Παράλληλα, ο υπουργός Παιδείας εξαπολύει μέσω της συνέντευξή του στην «Αυγή» βολές κατά του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκης λέγοντας ότι υπόσχεται λουκέτα μέσω «εξοντωτικής αξιολόγησης», «ξαναζεσταίνοντας το αντιμεταρρυθμιστικό μέτωπο με Βενιζέλο, Διαμαντοπούλου και Ποτάμι.

Σημειώνεται ότι κόντρα στις υπουργικές εξαγγελίες, στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής κ. Γεράσιμος Κουζέλης ανέλαβε να παρουσιάσει την επιστροφή στην πραγματικότητα, η οποία ορίζει πως εισαγωγή σε Πανεπιστήμιο χωρίς εξετάσεις δεν γίνεται. Προς το παρόν το μόνο που φαίνεται να επιτυγχάνει η ηγεσία του υπουργείου είναι η κατάργηση των ενδοσχολικών μαθημάτων, τα οποία έτσι κι αλλιώς είναι υποβαθμισμένα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments