Διεθνή

Επίθεση του τουρκικού ΥΠΕΞ στον Νίκο Κοτζιά

Επίθεση του τουρκικού ΥΠΕΞ στον Νίκο Κοτζιά
Η Τουρκία κατηγορεί την Ελλάδα ως τον μοναδικό υπαίτιο του ναυαγίου τόσο στο Κραν-Μοντανά όσο και και στην Γενεύη.

Προσωπική επίθεση στον Νίκο Κοτζιά εξαπολύει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτα τα σχόλιά του κατά τη κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Σέρβο ομόλογό του, Ίβιτσα Ντάτσιτς.

Η δήλωση του κ. Κοτζιά ότι «η Τουρκία θέλει να μπορεί να επεμβαίνει σε ένα ανεξάρτητο κράτος» οδήγησε στην επιθετική ανακοίνωση από το τουρκικό ΥΠΕΞ, το οποίο επισημαίνει ότι «προσήλθε στη Διάσκεψη με καλή θέληση και με την εποικοδομητική στάση που είχε επιδείξει από την αρχή της διαπραγματευτικής διαδικασίας, με στόχο να επιτευχθεί ένας βιώσιμος συμβιβασμός στο Κυπριακό».

Το τουρκικό ΥΠΕΞ τονίζει πως «όλοι οι συμμετέχοντες γνωρίζουν ποιος τήρησε εποικοδομητική στάση και ποιος όχι».

«Δεν μας εκπλήσσει που ο κ. Κοτζιάς εξαπολύει αβάσιμους ισχυρισμούς και εμπλέκεται σε ένα παιχνίδι απόδοσης ευθυνών». Και συνεχίζει πως «αυτοί που γνωρίζουν πως η προσέγγισή τους υπήρξε μη εποικοδομητική και εκτός πνεύματος συμβιβασμού, είναι επιρρεπείς στο να εκφράζουν αβάσιμους και αναληθείς ισχυρισμούς, ώστε να μπορούν να κατηγορούν όσους εμφανίζουν καλή πίστη και έχουν εποικοδομητική στάση σε αντίθεση με τους ίδιους», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Η Τουρκία κατηγορεί την Ελλάδα ως τον μοναδικό υπαίτιο του ναυαγίου τόσο στο Κραν-Μοντανά όσο και και στην Γενεύη, και επιρρίπτει ευθύνες στον Ν. Κοτζιά, ο οποίος, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, προσπάθησε να ρίξει το φταίξιμο στην Τουρκία προκειμένου να καλύψει το γεγονός ότι οι διαπραγματεύσεις απέτυχαν λόγω της έλλειψης καλής πίστης και πολιτικής θέλησης από την πλευρά της Ελλάδας αλλά και από την πλευρά των Ελληνοκυπρίων.

Μέσω της ανακοίνωσης η Άγκυρα κατηγορεί επίσης τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών ότι «δεν έκανε καμία προσπάθεια για επιτυχή έκβαση στη Διάσκεψη» και τον καλεί «να συμπεριφερθεί με υπευθυνότητα τουλάχιστον από εδώ και στο εξής».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments