Ελλάδα

Σε κρίσιμη κατάσταση ο ένας από τους πυροσβέστες που τραυματίστηκε στην πυρκαγιά στο Ζευγολατιό Κορινθίας (vid)

Σε κρίσιμη κατάσταση ο ένας από τους πυροσβέστες που τραυματίστηκε στην πυρκαγιά στο Ζευγολατιό Κορινθίας (vid)
Σε εξέλιξη παραμένει η πυρκαγιά στο Ζευγολατιό, η οποία έχει κάψει αρκετή έκταση με αγροτικές καλλιέργειες και δάσος.

Σε κρίσιμη κατάσταση συνεχίζει να νοσηλεύεται στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας ο 35χρονος δόκιμος ανθυποπυραγός που τραυματίστηκε την Πέμπτη μαζί με άλλους τρεις πυροσβέστες, στην πυρκαγιά των Αγίων Αποστόλων Ζευγολατιού Κορινθίας.

Ο 35χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με το ελικόπτερο σούπερ πούμα της Πυροσβεστικής και λίγο αργότερα τον επισκέφθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, μαζί με τον αρχηγό του Π.Σ. αντιστράτηγο Βασίλη Καπέλιο, ο οποίος τον συνόδευσε με το ελικόπτερο και είναι συνεχώς κοντά του.

Ο κ. Τόσκας ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας του πυροσβέστη, αλλά δεν μπόρεσε να μιλήσει μαζί του, καθώς νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, μετά από πολύωρη χειρουργική επέμβαση στον πνεύμονα.

Όπως έγινε γνωστό, ο 35χρονος έχει τραυματιστεί στον θώρακα και άλλα σημεία του σώματος του και σύμφωνα με τους γιατρούς το επόμενο τριήμερο είναι κρίσιμο για την εξέλιξη της υγείας του.

Υπενθυμίζεται ότι οι τέσσερις πυροσβέστες ήταν μέλη πεζοπόρου τμήματος, το οποίο επιχειρούσε να προσεγγίσει την πυρκαγιά, η οποία ήταν σε εξέλιξη σε δύσβατο σημείο, όπου δεν μπορούσαν να πλησιάσει το όχημα τους.

Δείτε και το σχετικό βίντεο από το korinthostv.gr

Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη παραμένει η πυρκαγιά στο Ζευγολατιό, η οποία έχει κάψει αρκετή έκταση με αγροτικές καλλιέργειες και δάσος.

Ωστόσο οι δυνάμεις πυρόσβεσης την έχουν περιορίσει και δεν υπάρχει κίνδυνος επέκτασης, ενώ οι αξιωματικοί του Π.Σ. εκφράζουν αισιοδοξία ότι σύντομα θα την θέσουν υπό έλεγχο.

Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 50 πυροσβέστες με 19 οχήματα, έξι άτομα πεζοπόρο τμήμα και υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments