Οικονομία

Πρώτη απόπειρα να βγούμε στις αγορές -Εκδοση 5ετούς ομολόγου σήμερα ή αύριο

Πρώτη απόπειρα να βγούμε στις αγορές -Εκδοση 5ετούς ομολόγου σήμερα ή αύριο
Κυβερνητική πηγή: "Δεν έχει ληφθεί καμία τέτοια απόφαση".

Την πρώτη έξοδο στις αγορές ετοιμάζεται να κάνει η Αθήνα. 

Τις τελευταίες ώρες έχουν πυκνώσει ξανά οι πληροφορίες που θέλουν το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών να ετοιμάζεται να ανοίξει σήμερα, ή το αργότερο μέχρι αύριο το βιβλίο προσφορών για την έκδοση πενταετούς ομολόγου.

Θα πρόκειται για την πρώτη έκδοση ομολόγων μετά από 3 χρόνια

Σύμφωνα με όλα τις συγκλίνουσες πληροφορίες σήμερα, ή το αργότερο μέχρι αύριο, θα ανοίξει το βιβλίο προσφορών για την έκδοση πενταετούς ομολόγου. 

Ο ΟΔΔΗΧ (Οργανισμός Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους) προσδοκά να αντλήσει έως 4 δισεκατομμύρια ευρώ και το μεγαλύτερο μέρος αναμένεται να καλυφθεί μέσω της ανταλλαγής με το ομόλογο που λήγει το 2019 και είχε εκδοθεί επί κυβερνήσεως Σαμαρά, την άνοιξη του 2014.

Στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι η απόδοση να κινηθεί κάτω από το 4,9%, με τις πρώτες εκτιμήσεις να μην αποκλείουν ότι θα φτάσει το 4,3%.

Ωστόσο, κυβερνητική πηγή απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων για τη φημολογούμενη έξοδο στις αγορές, σχολίαζε:«Δεν έχει ληφθεί καμία τέτοια απόφαση. Η ελληνική κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στις αγορές ομολόγων και θα αποφασίσει για τον καταλληλότερο χρόνο εξόδου, όχι με βάση τις φημολογίες αλλά με αποκλειστικό κριτήριο τη βέλτιστη διαχείριση του ελληνικού δημόσιου χρέους».

Την Πέμπτη, συνεδριάζει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για να εγκρίνει το πρόγραμμά του για την Ελλάδα ενώ θα γνωστοποιηθεί επίσης και η έκθεση του Ταμείου για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους του η οποία θα αναφέρει ότι παρά την τελευταία δέσμευση των Ευρωπαίων στις 15 Ιουνίου το ελληνικό χρέος παραμένει μη βιώσιμο. 

Παράλληλα την Παρασκευή αναμένεται και η απόφαση της Standard & Poors για την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments