Τουρισμός

Ο ξένος Τύπος μαγεμένος από το Νότιο Αιγαίο συνεχίζει τα αφιερώματα

Ο ξένος Τύπος μαγεμένος από το Νότιο Αιγαίο συνεχίζει τα αφιερώματα
Τα δημοσιεύματα/ρεπορτάζ είναι αποτέλεσμα των δημοσιογραφικών ταξιδιών, που πραγματοποιούνται τις περιόδους Μάιο–Ιούνιο & Σεπτέμβριο–Οκτώβριο.

Δημοφιλή και υψηλής αναγνωσιμότητας έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, από καίριες ευρωπαϊκές αγορές όπως Γαλλία, Αγγλία, Γερμανία, Αυστρία, Βέλγιο, Πολωνία, Μεξικό και ΗΠΑ, προβάλλουν τη μοναδικότητα των νησιών του Νότιου Αιγαίου, αναδεικνύοντας τις ιδιαίτερες ομορφιές τους.

Τα δημοσιεύματα/ρεπορτάζ είναι αποτέλεσμα των δημοσιογραφικών ταξιδιών, που πραγματοποιούνται τις περιόδους Μάιο–Ιούνιο & Σεπτέμβριο–Οκτώβριο (στο πλαίσιο πάντα του προγράμματος προβολής της Περιφέρειας).

Η Ρόδος, η κοσμοπολίτικη και παραδοσιακή, η διαχρονική και συνάμα σύγχρονη, κέντρισε το ενδιαφέρον του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων DPA. Περισσότερα από 200 έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα της Γερμανίας και της Αυστρίας όπως Focus.de, Bild.de, Spiegel.de, T-Online.de και Berliner-Zeitung.de αναπαρήγαγαν το άρθρο του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (DPA) για τη Ρόδο με τίτλο «Νέοι ταλαντούχοι Ροδίτες πυροδοτούν τη σπίθα της δημιουργικότητας».

Σε συνέχεια του ταξιδιού του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων στη Ρόδο, πραγματοποιήθηκε ταξίδι του DPA στην Αστυπάλαια. Το μικρό, μαγευτικό νησί της Αστυπάλαιας δέχθηκε τεράστια προβολή στο γερμανόφωνο κοινό, μέσα από δημοσίευμα του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa) το οποίο έχει αναπαραχθεί από δεκάδες έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ.

Συνολικά πάνω από 150 έντυπα και ηλεκτρονικά δημοσιεύματα του γερμανικού και αυστριακού τύπου όπως Bild.de, allgemeine-zeitung.de, tz.de, αναπαρήγαγαν το άρθρο του dpa, αγγίζοντας συνολικά πάνω από 600 εκατ. αναγνώστες και 33 εκατ. επισκέπτες των ηλεκτρονικών μέσων με την ισοδύναμη διαφημιστική αξία να αγγίζει το 1,4 εκατ. ευρώ!

Το Conde Nast Traveller UK δημοσίευσε ένα 10σέλιδο αφιέρωμα για τη Μήλο, εστιάζοντας στην ιστορία και στον πολιτισμό του νησιού, τις παραλίες, τη γαστρονομία και τη φιλοξενία. Στον ιστότοπο του Conde Nast Traveller, UK δημοσιεύθηκε ένα αφιέρωμα για τη Μήλο που συνοδεύεται από 29 φωτογραφίες του νησιού. Στη Βελγική έκδοση του ELLE, η δημοσιογράφος Celine Pecheux ανακαλύπτει τη μαγεία των οικογενειακών διακοπών στα νησιά του Νότιου Αιγαίου.

Συνεργείο του National Geographic Traveler της Ρωσίας συμμετείχε σε press trip που διοργάνωσε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με το Γραφείο Τύπου της Πρεσβείας της Μόσχας, τους κατά τόπους δήμους και την Ένωση Ξενοδόχων Κω. Αφορμή του ταξιδιού ήταν η έναρξη δρομολογίων της ρωσικής αεροπορικής εταιρείας S7 στην Κω από 29 Απριλίου. Σε ένα ιδιαίτερο αφιέρωμα, το ρωσικό National Geographic Traveler «υμνεί» την Κω, την Κάλυμνο, τη Νίσυρο και την Πάτμο.

Το κορυφαίο δημοσιογραφικό πόρταλ της Πολωνίας, Wyborcza.pl επισκέφθηκε τη Νάξο και δημοσίευσε άρθρο στο οποίο εξυμνεί τα καρναβαλικά έθιμα και τις αποκριάτικες εκδηλώσεις του νησιού. Ταυτόχρονα προβάλλει το γαστρονομικό πλούτο του νησιού και τα μαγευτικά τοπία. Το γαλλικό ταξιδιωτικό πόρταλ Le Petit Futé περιλαμβάνει την Πάτμο ανάμεσα στους καταλληλότερους προορισμούς για την πρώιμη τουριστική περίοδο. Δίνει έμφαση στην χαλαρή ατμόσφαιρα του νησιού.

Η εκπομπή ψυχαγωγίας και lifestyle των Η.Π.Α., HollywoodReporter ταξίδεψε στη Μύκονο, στα Κουφονήσια, στην Αντίπαρο και την Ύδρα και κάνει λόγο για τέσσερα ελληνικά κοσμοπολίτικα νησιά που λατρεύουν οι διασημότητες. Τη Μύκονο επισκέφθηκε και το Μεξικανικό τηλεοπτικό ταξιδιωτικό δίκτυο DestinosdelMundo, που πρόβαλε ντοκιμαντέρ για το νησί των ανέμων, ενώ τον Μάρτιο 2018 αναμένεται να προβληθεί και η εκπομπή του καναλιού για Ρόδο και Σύμη.

Επίσης, τον Απρίλιο του 2017 οκταμελής ομάδα του περιοδικού LIVID με έδρα τη Νέα Υόρκη, επισκέφθηκε τη Ρόδο. Προέκυψαν τρία καταπληκτικά editorial μόδας με φόντο τη Ρόδο, τα οποία δημοσιεύονται στην καλοκαιρινή έκδοση του περιοδικού αναδεικνύουν με ξεχωριστό τρόπο τις ανεπανάληπτες ομορφιές του νησιού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments