Διεθνή

Η Εσθονία απαντά στον Σταύρο Κοντονή για το Συνέδριο

Η Εσθονία απαντά στον Σταύρο Κοντονή για το Συνέδριο
Ο υπουργός Δικαιοσύνης αρνήθηκε να συμμετάσχει στο συνέδριο για τα εγκλήματα ναζισμού και κομμουνισμού.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, αρνήθηκε να συμμετάσχει στο Συνέδριο για τα εγκλήματα ναζισμού και κουμμουνισμού, με τον Εσθονό ομόλογό του να του απαντά.

«Θα απαντήσω στον συνάδελφό μου γραπτώς» δήλωσε ο ίδιος προσθέτοντας πως έχουν αναλάβει ένα δύσκολο έργο για να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα και να αυξήσουν την συνειδητοποίηση.

«Παραδόξως, αυτή η επιστολή θα αποτελέσει επίσης μία πολύ ξεκάθαρη εξήγηση, γιατί αυτού του είδους οι ενέργειες είναι ζωτικής σημασίας και απαραίτητες για το μέλλον μας, όπως επίσης και για τα εκατομμύρια θύματα.»

Σύμφωνα με τους Baltic Times, τόσο ο Ρείνσαλου όσο και ο επικεφαλής της Πλατφόρμας για την Ευρωπαϊκή Μνήμη PEMC Γκόραν Λιντμπλαντ, που μετείχε στη συνέντευξη τύπου, τόνισαν την σημασία για καταδίκη όλων των απολυταρχικών καθεστώτων.

«Θα έλεγα ότι αυτό το θέμα δεν είναι πολιτικό αλλά θέμα αξιών και νόμου. Η βάση είναι η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, που είναι ενιαία» δήλωσε ο υπ. Δικαιοσύνης της Εσθονίας.

«Δεν είναι απαραίτητο να συγκρίνουμε ή να εξομοιώνουμε διαφορετικά απολυταρχικά καθεστώτα, δεν υπάρχει τέτοια ανάγκη, κοιτάμε απλά τα αποτελέσματα των ενεργειών τους. Δεν είναι σημαντικό για τους ανθρώπους τι είδους ιδεολογία είναι η αιτία που τους σκότωσαν» συμπλήρωσε ο Λίντμπλαντ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments