Διεθνή

Τέξας: Εικόνες “Αποκάλυψης” από την επέλαση του τυφώνα Χάρβεϊ (pics)

Τέξας: Εικόνες “Αποκάλυψης” από την επέλαση του τυφώνα Χάρβεϊ (pics)
Οι εικόνες από την επέλαση του τυφώνα είναι συγκλονιστικές, με οροφές σπιτιών να έχουν ξηλωθεί, κτίρια να έχουν καταστραφεί και το ρεύμα να έχει κοπεί σε περίπου 280.000 άτομα.

Ο τυφώνας Χάρβεϊ σαρώνει το Τέξας, με τον μέχρι στιγμής απολογισμό να μετρά πέντε νεκρούς και εκατοντάδες καταστροφές.

Οι κάτοικοι του Τέξας αναμένεται να δουν μέσα σε μία εβδομάδα ποσότητα βροχής ίση με αυτή που αναλογεί σε ένα έτος. 

Στοιχεία της αστυνομίας αναφέρουν πως προς το παρόν έχουν διασωθεί συνολικά 2.000 άτομα, με τις αρχές να έχουν λάβει 6.000 κλήσεις έκτακτης βοήθειας. Οι εικόνες από την επέλαση του τυφώνα είναι συγκλονιστικές, με οροφές σπιτιών να έχουν ξηλωθεί, κτίρια να έχουν καταστραφεί και το ρεύμα να έχει κοπεί σε περίπου 280.000 άτομα.

Τουλάχιστον 450.000 άνθρωποι είναι πιθανό να ζητήσουν κρατική αγωγή, ενώ περισσότεροι από 30.000 θα στεγαστούν προσωρινά σε καταφύγια.

Ο Sam Speights αγκαλιάζει τα σκυλιά του ενώ προσπαθεί να συγκρατήσει τα δάκρυά του παρατηρώντας τις ζημιές που έχει υποστεί το σπίτι του από το πέρασμα της καταιγίδας στο Rockport του Texas

Η Jennifer Bryant κοιτάζει ό,τι απέμεινε από την οικογενειακή της επιχείρηση που καταστράφηκε στο Katy του Texas.

Άνδρας βγαίνει από το παράθυρο ενός σπιτιού έχοντας ελέγξει τις καταστροφές που προκλήθηκαν από την καταιγίδα στο Rockport του Texas.

Βυθισμένα αυτοκίνητα σε αυτοκινητόδρομο που έχει πλημμυρίσει από την τροπική καταιγίδα κοντά στο Houston του Texas.

Ένας άνδρας πιάνεται από τη διαχωριστική νησίδα έχοντας μόλις απεγκλωβιστεί από το αυτοκίνητό του σε αυτοκινητόδρομο του Τέξας.

Αξιωματούχοι των αμερικανικών υπηρεσιών διαχείρισης εκτάκτων καταστάσεων θα αποστείλουν το ταχύτερο δυνατόν στην πολιτεία του Τέξας ομοσπονδιακούς πόρους και προμήθειες, ώστε να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των καταστροφικών πλημμυρών που έχει προκαλέσει η τροπική καταιγίδα Χάρβεϊ, τονίζοντας ότι περισσότεροι από 450.000 άνθρωποι είναι πιθανόν να ζητήσουν κρατική αρωγή.

Ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαχείρισης Εκτάκτων Καταστάσεων (FEMA), Μπροκ Λονγκ, δήλωσε ότι περισσότεροι από 30.000 άνθρωποι αναμένεται να στεγασθούν προσωρινά σε καταφύγια, προσθέτοντας πως θα ικανοποιηθεί επίσης το αίτημα του κυβερνητη της Λουιζιάνα να κηρυχθεί και η εκεί πολιτεία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments