Πολιτική

Δεν καταργούνται τελικά οι Πανελλαδικές – 14ετής υποχρεωτική εκπαίδευση

Δεν καταργούνται τελικά οι Πανελλαδικές – 14ετής υποχρεωτική εκπαίδευση
Έρχονται και ενδοσχολικές εξετάσεις. Η ατζέντα του υπουργικού συμβουλίου: ΔΕΘ, επίσκεψη Μακρόν, πυρκαγιές και νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας.

Δεν θα καταργηθούν τελικά οι Πανελλαδικές, όπως έγινε γνωστό, στο υπουργικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε το πρωί στη Βουλή υπό τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, παίρνοντας τον λόγο μίλησε για την πρόταση της κυβέρνησης που θα έρθει σε διαβούλευση αφορά τη δομή του λυκείου και περιλαμβάνει την επέκταση της υποχρεωτικής σταδιακά σε Ά , ‘ Β´ και Γ´ του λυκείου (α’ και β’ Λυκείου αρχικά και στην γ’ Λυκείου σε βάθος διετίας).

Στο σχολικό έτος 2019-20 η υποχρεωτική εκπαίδευση θα έχει επεκταθεί και στις τέσσερις βαθμίδες.

Σχετικά με τις Πανελλαδικές εξετάσεις, σύμφωνα με τα όσα παρουσιάστηκαν, δεν καταργούνται, ωστόσο, αλλάζουν.  Ειδικότερα, το παλιό σύστημα των Πανελλαδικών θα αντικατασταθεί με ένα νέο μεικτό σύστημα στο οποίο θα προσμετρώνται κατά ένα ποσοστό οι συνολικές ενδοσχολικές επιδόσεις του μαθητή στη Γ´ λυκείου, αλλά και οι επιδόσεις του στις εξετάσεις που θα ακολουθούν για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια σε πανελλαδικό επίπεδο. Αυτό που εκκρεμεί προς απάντηση είναι το ποσοστό που θα αναλογεί στα δύο σκέλη.

ΔΕΘ, Μακρόν και πυρκαγιές

Επί τάπητος στο υπουργικό συμβούλιο, που διήρκεσε τρεις ώρες, τέθηκαν η επικείμενη ΔΕΘ, η επίσκεψη του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, το νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας, αλλά και οι δασικές πυρκαγιές που έπληξαν τη χώρα και τα μέτρα πρόληψης των περιοχών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments