Πολιτισμός
pagenews.gr / Πολιτισμός / Τάκης Εμμανουήλ: Όταν γινόταν πρωτοσέλιδο στο περιοδικό Life
Τάκης Εμμανουήλ: Όταν γινόταν πρωτοσέλιδο στο περιοδικό Life | Pagenews.gr
Κώστας Καλλιαντέρης

Ο Τάκης Εμμανουήλ αγαπήθηκε μέσα από τις ταινίες του, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Από τα χρόνια της σταδιοδρομίας του εκτός συνόρων είναι και η φωτογράφησή του για το περιοδικό Life, αποτελώντας έναν από τους λίγους Έλληνες που βρέθηκαν στο εξώφυλλο του θρυλικού περιοδικού.

Μπορεί να έζησε μια έντονη ζωή ως ένας από τους ωραιότερους ηθοποιούς του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, όμως, ο Τάκης Εμμανουήλ έφυγε διακριτικά στα 84 του χρόνια έχοντας υπάρξει ένας από τους λίγους Έλληνες ηθοποιούς που δοκίμασαν πολύ νέοι την τύχη τους στο εξωτερικό και πέτυχαν. «Το "Ωραίος ως Έλληνας" νόμιζα γράφτηκε για εκείνον. Ήταν από την ιδιαίτερη στόφα ελάχιστων ηθοποιών…», γράφει στο προφίλ του ο δημοσιογράφος, ΄Αρης Βασιλειάδης, από τους πρώτους που ανακοίνωσαν την απώλεια μέσω των social media.

Ο ηθοποιός που έφυγε από τη ζωή στις 25 Αυγούστου είχε την τύχη να παίξει στο ξεκίνημα της καριέρας του σε σημαντικές ελληνικές ταινίες που σημείωσαν επιτυχία και στο εξωτερικό. Το 1968 ξεκίνησε διεθνή καριέρα παίζοντας σε Αμερική , Αγγλία , Ιταλία και Αυστραλία. Το διάστημα 1979 – 1981 σπούδασε στο Λος Άντζελες σκηνοθεσία , σενάριο και παραγωγή τηλεοπτικών προγραμμάτων πριν επιστρέψει στην Ελλάδα και ιδρύσει τη δική του εταιρεία παραγωγής το 1982.

Το τελευταίο αντίο στον Τάκη Εμαννουήλ που υπήρξε στενός φίλος και συνεργάτης της Ειρήνης Παππά δόθηκε χθες Δευτέρα (28/8) στο Α’ νεκροταφείο Αθηνών.

Ετικέτες: 


2017