Πολιτική
pagenews.gr / Πολιτική / Συνάντηση Γαβρόγλου – Κεραμέως – Συζήτησαν για τις αλλαγές στην Παιδεία
Συνάντηση Γαβρόγλου – Κεραμέως – Συζήτησαν για τις αλλαγές στην Παιδεία | Pagenews.gr
Pagenews Team

Περισσότερο από μία ώρα διήρκεσε η συνάντηση του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, με την τομεάρχη Παιδείας της ΝΔ, Νίκη Κεραμέως.

Ο κ. Γαβρόγλου ενημέρωσε την κα Κεραμέως για την πρόταση του υπουργείου για τη νέα δομή του Λυκείου και το νέο σύστημα εξετάσεων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

«Όπως καλά γνωρίζετε ο στόχος μας είναι η αναβάθμιση του Λυκείου και ο τρόπος με τον οποίο τα παιδιά του Λυκείου θα μπορούν να ξαναείναι στο σχολείο και το σχολείο θα μπορεί να παίζει τον εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό του ρόλο. Είναι μία συζήτηση δύσκολη και περίπλοκη. Είναι μία αρχή και με βάση αυτή την αρχή θα δούμε ενδεχόμενες βελτιώσεις», δήλωσε ο υπουργός μετά τη συνάντηση.

Ο κ. Γαβρόγλου είπε ακόμα ότι ενημέρωσε αναλυτικά, την τομεάρχη της ΝΔ, επισημαίνοντας ότι «νομίζω απαντήθηκαν όλες οι ερωτήσεις ανεξάρτητα αν κανείς συμφωνεί με τις απαντήσεις ή όχι».

Από την πλευρά της η κα Κεραμέως ανέφερε: «Το τελευταίο διάστημα έχουμε γίνει αποδέκτες αντικρουόμενων δηλώσεων και ως προς τις προθέσεις της κυβέρνησης. Άκουσα με προσοχή, έκανα πολλές ερωτήσεις σε σχέση με το σχέδιο, το οποίο έχει δοθεί στη δημοσιότητα, διατηρούμε σοβαρότατες επιφυλάξεις σχετικά με το σχέδιο αυτό, θεωρούμε ότι πάρα πολλά σημεία είναι πολύ προβληματικά, χρήζουν διευκρίνισης, χρήζουν προσεκτικότερης μελέτης».

«Σε κάθε περίπτωση θα αναμένουμε το νομοσχέδιο προκειμένου να τοποθετηθούμε επ’ αυτού, ελπίζοντας βεβαίως κύριε υπουργέ ότι μέχρι τότε δεν θα έχουν αλλάξει εκ νέου οι προθέσεις της κυβέρνησης», πρόσθεσε.

Ετικέτες: 


2017