Διεθνή

Τυφώνας Χάρβεϊ: Εκρήξεις σε εργοστάσιο χημικών στο Χιούστον – Δέκα τραυματίες (pic)

Τυφώνας Χάρβεϊ: Εκρήξεις σε εργοστάσιο χημικών στο Χιούστον – Δέκα τραυματίες (pic)
Το εργοστάσιο χημικών θύμα του τυφώνα Χάρβεϊ. Τουλάχιστον δέκα άτομα έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία γιατί εισέπνευσαν το χημικό νέφος. Οι εκρήξεις είναι πιθανό να συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες, προειδοποιούν οι υπεύθυνοι.

Εκρήξεις σημειώθηκαν σε εργοστάσιο χημικών κοντά στο Χιούστον του Τέξας, με μαύρο καπνό να βγαίνει από το σημείο.

Σύμφωνα με της υπηρεσίας έκτακτης ανάγκης, δέκα άνθρωποι έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο, καθώς εισέπνευσαν χημικό νέφος.

Η εταιρεία Arkema επιβεβαίωσε το περιστατικό μέσω ανακοίνωσης και δηλώνει πως "παρόλο που το εργοστάσιο ακολούθησε το πρωτόκολλο προετοιμασίας για τον τυφώνα Χάρβεϊ, οι πρωτοφανείς πλημμύρες που ξεχείλισαν την αρχική μας βάση και τις δύο πηγές εφεδρικής ισχύος έκτακτης ανάγκης. Αποτέλεσμα είναι να χάσουμε την ψύξη. Μερικά από τα οργανικά μας προϊόντα υπεροξειδίων καίγονται εάν δεν αποθηκευτούν σε χαμηλή θερμοκρασία".

Η ευρύτερη περιοχή είχε εκκενωθεί σε απόσταση μεγαλύτερη του ενάμιση μιλίου, όμως όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, άνθρωποι ακόμα και από αυτήν την απόσταση αναφέρουν συμπτώματα ζάλης και ναυτίας, λόγω του νέφους.

"Θέλουμε οι κάτοικοι της περιοχής να είναι ενήμεροι ότι τα προϊόντα φυλάσσονται σε πολλούς χώρους του εργοστασίου και ότι παραμένει ο κίνδυνος για περισσότερες εκρήξεις", αναφέρει ακόμη η ανακοίνωση.

"Παρακαλούμε μην επιστρέφετε στην περιοχή εντός της ζώνης εκκένωσης μέχρι να ανακοινώσουν οι τοπικές αρχές διαχείρισης επειγουσών καταστάσεων ότι είναι ασφαλές να επιστρέψετε", προσθέτει.

Διαβάστε επίσης: Τυφώνας Χάρβεϊ: Το Τέξας θρηνεί – Άφησε πίσω του 33 νεκρούς

Τυφώνας Χάρβεϊ: Η Σάντρα Μπούλοκ δίνει 1 εκατ. δολάρια για τους πληγέντες του Τέξας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments