Πολιτική
pagenews.gr / Πολιτική / Μαξίμου για ΕΛΣΤΑΤ: Η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα
Μαξίμου για ΕΛΣΤΑΤ: Η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα | Pagenews.gr
Κώστας Καλλιαντέρης

Ικανοποίηση στο Μέγαρο Μαξίμου για τα στοιχεία του γ’ τριμήνου της ΕΛΣΤΑΤ. "Η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα και αυτό το αποδεικνύει πέραν πάσης αμφιβολίας η ανακοίνωση των προσωρινών στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ για το δεύτερο τρίμηνο του έτους", αναφέρει το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Η δυναμική ανάκαμψη ακόμη και την περίοδο που η δεύτερη αξιολόγηση δεν είχε ολοκληρωθεί, είναι περισσότερο από εμφανής, τονίζεται στην ανακοίνωση. Τη στιγμή που η ΝΔ κινδυνολογούσε και προέβλεπε την επερχόμενη καταστροφή, η ελληνική οικονομία αναπτυσσόταν με ρυθμούς 0,5% σε σχέση με το 1ο τρίμηνο του 2017 και με 0,8% σε σύγκριση με το 2ο τρίμηνο του 2016, αναφέρει το Μέγαρο Μαξίμου στη δήλωσή του.

Η τάση αυτή ενισχύθηκε μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, την επιτυχή έξοδο της χώρας στις αγορές χρήματος και τις αναβαθμίσεις της ελληνικής οικονομίας από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης.

Συνεχίζουμε την προσπάθεια για δίκαιη ανάπτυξη με προστασία της εργασίας και για την οικοδόμηση ενός νέου παραγωγικού μοντέλου καταλήγει η ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Ετικέτες: 


2017