Αυτοδιοίκηση

Δασικοί χάρτες: Παράταση έως τις 25 Σεπτεμβρίου

Δασικοί χάρτες: Παράταση έως τις 25 Σεπτεμβρίου
Μέχρι και τις 25 Σεπτεμβρίου η προθεσμία υποβολής αντιρρήσεων για τους ήδη αναρτημένους δασικούς χάρτες.

Διορία μέχρι και τις 25 Σεπτέμβρη, έχουν πλέον οι ενδιαφερόμενοι, για να υποβάλουν αντιρρήσεις αναφορικά με τους ήδη αναρτημένους δασικούς χάρτες, όπως προβλέπεται σε τροπολογία που πέρασε την Τρίτη (05/09/2017) το υπουργείο Περιβάλλοντος σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Με τροπολογία που πέρασε το υπουργείο Περιβάλλοντος σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, εκτός από την τέταρτη κατά σειρά παράταση στους δασικούς χάρτες, δίνεται και ισχύς νόμου στην υπουργική απόφαση Τσιρώνη, με την οποία δινόταν ο ορισμός των οικιστικών πυκνώσεων (σ.σ.: αυθαίρετοι οικισμοί σε δάση).

Όπως γράφει ο «Ελεύθερος Τύπος», με αυτό τον τρόπο θα θωρακιστεί η διαδικασία κύρωσης των δασικών χαρτών – χωρίς όμως να ρυθμίζεται εξ ολοκλήρου το ζήτημα, αφού εκκρεμεί η απόφαση του ΣτΕ για τη συνταγματικότητα ή μη των οικιστικών πυκνώσεων. Όπως σημείωσε ο αν. υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος, αναμένεται νέα νομοθετική πρωτοβουλία το αμέσως επόμενο διάστημα, πιθανότατα τον Δεκέμβριο, ενώ πρόκειται να συσταθεί και νομοπαρασκευαστική επιτροπή.

Σε κάθε περίπτωση τόνισε πως οι νομοθετικές παρεμβάσεις που πραγματοποιούνται αναφορικά με τις οικιστικές πυκνώσεις γίνονται καθαρά για την ολοκλήρωση της διαδικασίας των δασικών χαρτών και όχι για να πολεοδομηθούν οι αυθαίρετοι οικισμοί.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments