Πολιτική
pagenews.gr / Πολιτική / Άδωνις Γεωργιάδης: Επίθεση στην Έφη Αχτσιόγλου για τα ποσοστά ανεργίας
Άδωνις Γεωργιάδης: Επίθεση στην Έφη Αχτσιόγλου για τα ποσοστά ανεργίας | Pagenews.gr
Pagenews Team 7 Σεπτεμβρίου 2017, 10:06 7 Σεπτεμβρίου 2017, 10:06

Επίθεση από το βήμα της Βουλής στην Έφη Αχτσιόγλου εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, αναφορικά με τα ποσοστά ανεργίας.

Ο αντιπρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκάλεσε την κυβέρνηση να καταθέσει άμεσα τον συνδικαλιστικό νόμο και τη διάταξη που προβλέπει πως για να κηρυχθεί απεργία θα χρειάζεται πλειοψηφία 50%+1.

«Ο υπουργός Οικονομικών σε πρόσφατη συνέντευξή του δήλωσε ότι είναι έτοιμος να κλείσει το συντομότερο δυνατόν την τρίτη αξιολόγηση. Γιατί λοιπόν δεν φέρνετε σε αυτό το νομοσχέδιο τον συνδικαλιστικό νόμο; Τι φοβάστε; Μήπως χαλάσετε τη φιέστα του κ. Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη;», ανέφερε. 

Ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε πως τη συγκεκριμένη διάταξη θα την ψηφίσει η ΝΔ. «Εμείς θα την ψηφίσουμε γιατί πιστεύουμε σε αυτή. Εσείς θα την ψηφίσετε για να παραμείνετε στις καρέκλες σας», είπε.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ επιτέθηκε στην υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου σχετικά με την αδήλωτη εργασία, υποστηρίζοντας πως έχει ξεπεράσει σε ποσοστά τη νόμιμη και ότι τα ποσοστά της δεν αναγράφονται πουθενά σήμερα. «Από λόγια είστε πρώτοι, από αποτελέσματα χάλια. Να μας πείτε πόση είναι σήμερα η αδήλωτη εργασία. Κοροϊδεύετε τους εργαζόμενους και τον ελληνικό λαό με χάντρες και τους περνάτε για ιθαγενείς», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Από την πλευρά της η υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι η αδήλωτη εργασία το 2012 ήταν 36%, το 2013 40%, το 2014 20% και σήμερα με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει πέσει στο 13%.

Ετικέτες: 


2017