Πολιτική
pagenews.gr / Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: Να απελευθερώσουμε τα δεσμά που κρατούν την Ελλάδα καθηλωμένη
Κυριάκος Μητσοτάκης: Να απελευθερώσουμε τα δεσμά που κρατούν την Ελλάδα καθηλωμένη | Pagenews.gr
Pagenews Team 7 Σεπτεμβρίου 2017, 09:11 7 Σεπτεμβρίου 2017, 9:11

Ο πρόεδρος τη ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνει πως ήρθε η ώρα η Ελλάδα να απελευθερώσουμε την χώρα από τα δεσμά που την κρατούν καθηλωμένη μέσω της άμεσης βελτίωσης του επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Για το σκοπό αυτό απαιτείται μείωση της φορολογίας, διαφάνεια και μετάλλαξη του κρατικού μηχανισμού.

Ήρθε η ώρα, επιτέλους, η Ελλάδα να αποκτήσει ένα σύγχρονο, ευέλικτο δημόσιο τομέα, απαλλαγμένο από την γραφειοκρατία, που θα πάψει να βάζει εμπόδια αλλά, αντίθετα, θα δίνει κίνητρα για επενδύσεις στη χώρα", υπογραμμίζει.

Μεταξύ άλλων αναφέρει:

"Η πατρίδα μας διαθέτει μια σειρά από ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα. Εκπαιδευμένο, υψηλής ποιότητας, εργατικό δυναμικό, κομβική γεωγραφική θέση, ανταγωνιστικό μισθολογικό κόστος, φυσικό περιβάλλον ιδιαίτερου κάλλους και, βεβαίως, μια Ιστορία χιλιάδων ετών με αμέτρητα μοναδικά πολιτιστικά μνημεία.

Το σημαντικότερο, όμως, αναπτυξιακό ατού της Ελλάδας είναι ότι διαθέτει τομείς συγκριτικού πλεονεκτήματος, όπως ο αγροδιατροφικός, ο τουριστικός και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας με τόσο ισχυρά τοπικά χαρακτηριστικά, ώστε να μην απειλούνται από ενδεχόμενες εξελίξεις στην τεχνολογία.

Στη φετινή Δ.Ε.Θ. τιμώμενη χώρα είναι η Κίνα. Μια χώρα με την οποία μας συνδέει μια μακρά παράδοση αμοιβαίου σεβασμού, ειλικρινούς φιλίας και σημαντικών εμπορικών δεσμών. Η εμβάθυνση και η πολυεπίπεδη σύσφιξη των ελληνοκινεζικών επιχειρηματικών σχέσεων αποτελεί πρώτη προτεραιότητα στην εθνική προσπάθεια ανάταξης της ελληνικής οικονομίας.

Η κολοσσιαία αγορά της Κίνας αποτελεί ιδανικό προορισμό για τα ποιοτικά ελληνικά προϊόντα. Απαιτούνται συντονισμένες ενέργειες, τόσο από το Κράτος όσο και από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, για την τόνωση και περαιτέρω προώθηση των ελληνικών εξαγωγών στην Κίνα.

Παράλληλα, η άντληση κεφαλαίων " μέσω της προσέλκυσης επενδύσεων από την Κίνα " θα δημιουργήσει χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας και θα δώσει ουσιαστική αναπτυξιακή ώθηση στην ελληνική οικονομία. Ιδιαίτερα, δε, στην περιφέρεια της χώρας.

Και, βεβαίως, η βαθιά εκτίμηση που τρέφουν οι πολίτες της Κίνας στον ελληνικό πολιτισμό και το ελληνικό πνεύμα καθιστά τη χώρα μας εξαιρετικά ελκυστικό μέρος για τις διακοπές τους. Στην κατεύθυνση αυτή, είναι απαραίτητη η σύνδεση τουρισμού και πολιτισμού με υλοποίηση στοχευμένων δράσεων σε εθνικό αλλά και τοπικό επίπεδο".

Ετικέτες: 


2017