Πολιτική
pagenews.gr / Πολιτική / Μπριζίτ Τρονιέ: Το πρόγραμμά της στην Αθήνα – Ξενάγηση από την Περιστέρα Μπαζιάνα
Μπριζίτ Τρονιέ: Το πρόγραμμά της στην Αθήνα – Ξενάγηση από την Περιστέρα Μπαζιάνα | Pagenews.gr
Pagenews Team 7 Σεπτεμβρίου 2017, 11:37 7 Σεπτεμβρίου 2017, 11:37

Στην Αθήνα βρίσκεται η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας Μπριζίτ Τρονιέ, συνοδεύοντας τον σύζυγό της Εμανουέλ Μακρόν, με το πρόγραμμά της να κυλά παράλληλα με αυτό του Γάλλου προέδρου, με την σύζυγο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, Περιστέρα Μπαζιάνα, να την ξεναγεί στην Αθήνα.

Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Γάλλου Προέδρου στην Ελλάδα, η Περιστέρα Μπαζιάνα θα ξεναγήσει την Μπριζίτ Μακρόν, σύζυγο του Εμανουέλ Μακρόν, στις δύο όψεις της Ελλάδας, την αρχαία και τη σύγχρονη.

Οι κυρίες Μπαζιάνα και Μακρόν θα επισκεφθούν τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, το μνημείο της παγκόσμιας κληρονομιάς που συμβολίζει την έναρξη του δυτικού πολιτισμού και συνοψίζει το Αρχαίο ελληνικό πνεύμα και την ελληνική σκέψη.

Η Μπριζίτ Μακρόν θα γνωρίσει τη σύγχρονη Ελλάδα στο «πρόσωπο» ενός μοντέρνου μνημείου αρχιτεκτονικής, το εμβληματικό κτήριο του Ρέντσο Πιάνο -Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΣΝ), στο οποίο φιλοξενούνται η Εθνική Λυρική Σκηνή και η Εθνική Βιβλιοθήκη. Σε ένα χώρο που ανοίγεται προς τη θάλασσα «συνομιλώντας» με τα τοπόσημα της Αττικής, την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό.

Στο ΚΠΣΝ η κ. Μπαζιάνα θα ξεναγήσει την κ. Μακρόν στις τρεις όψεις του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού που βρίσκονται σήμερα σε δημιουργική ανάπτυξη: τις Τέχνες, τα Γράμματα και την Επιστήμη.

Επίσης, στον κήπο του ΚΠΣΝ η κ. Μπαζιάνα θα δεχθεί με την κ. Μακρόν πέντε νέους Έλληνες επιστήμονες, οι οποίοι εργάζονται σε δημόσια Ερευνητικά Κέντρα και Πανεπιστήμια της χώρας και των οποίων το ερευνητικό έργο έχει αναγνωριστεί και βραβευθεί από την παγκόσμια ερευνητική κοινότητα. Οι κυρίες Μπαζιάνα και Μακρόν θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις μαζί τους για τη βασική και εφαρμοσμένη έρευνα που εκπονούν, ενώ θα παρουσιαστούν εφαρμογές από όλο το φάσμα των επιστημών: από τα νανοϋλικά, την ιατρική, το λογισμικό για εφαρμογές ρομποτικής, τεχνητής νοημοσύνης, internet of things κ.α.

Ετικέτες: 


2017