Κόσμος
pagenews.gr / Κόσμος / Νίκος Αναστασιάδης: Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν μπορεί να επιβιώσει με εγγυητές εκείνους που την κατέκτησαν
Νίκος Αναστασιάδης: Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν μπορεί να επιβιώσει με εγγυητές εκείνους που την κατέκτησαν | Pagenews.gr
Pagenews Team 8 Σεπτεμβρίου 2017, 10:26 8 Σεπτεμβρίου 2017, 10:26

Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν μπορεί να επιβιώσει με εγγυητές εκείνους που την κατέκτησαν, δήλωσε ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, τονίζοντας ότι θα εξακολουθήσει να αγωνίζεται για λύση στο Κυπριακό, που δεν θα μετατρέπει τη χώρα σε προτεκτοράτο της όποιας τρίτης δύναμης.

Μιλώντας χθες το βράδυ σε εκδήλωση του κατεχόμενου δήμου Λύσης, είπε ότι η λύση πρέπει να διασφαλίζει ότι οι Κύπριοι πολίτες δεν θα είναι υποδεέστεροι των υπολοίπων Ευρωπαίων.

«Μια ευρωπαϊκή χώρα δεν χρειάζεται την παρουσία τουρκικού στρατού ή τα όποια μονομερή δικαιώματα, αλλά ούτε και πρέπει να υπηρετεί συμφέροντα τρίτων», σημείωσε.

Αναφερόμενος στη Διάσκεψη στο Κραν Μοντανά, ο κ. Αναστασιάδης επεσήμανε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά κατέβαλε κάθε προσπάθεια και εξήντλησε κάθε όριο ανθρώπινης δυνατότητας και αξιοπρέπειας.

Δυστυχώς όμως, πρόσθεσε, η αδιαλλαξία και η ακαμψία της άλλης πλευράς και η επιθυμία της Τουρκίας να ελέγχει όχι μόνο τα Κατεχόμενα, αλλά ολόκληρη την πατρίδα μας, οδήγησε στο ναυάγιο της διαδικασίας.

Ετικέτες: 


2017