Άντρας

Διαμαντής Διαμαντίδης: Έδωσε 120 εκατομμύρια ευρώ για τρεις βίλες στο νέο “Αστέρα” Βουλιαγμένης

Διαμαντής Διαμαντίδης: Έδωσε 120 εκατομμύρια ευρώ για τρεις βίλες στο νέο “Αστέρα” Βουλιαγμένης
Ο Διαμαντής Διαμαντίδης θεωρείται και είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους εφοπλιστές της Ελλάδας. Αγόρασε τρεις βίλες έναντι 120 εκατομμυρίων ευρώ στο συγκρότημα του "Αστέρα" Βουλιαγμένης - "Four Seasons", παρά τις φήμες για Σαουδάραβα πρίγκιπα που τον ήθελαν να τις αγοράζει.

“Βόμβα” στους εφοπλιστικούς και επιχειρηματικούς κύκλους έριξε ο Έλληνας εφοπλιστής, Διαμαντής Διαμαντίδης, ο οποίος έδωσε περίπου 120 εκατομμύρια ευρώ για να αγοράσει τρεις πολυτελείς κατοικίες στον νέο “Αστέρα” της Βουλιαγμένης.

Ο Διαμαντίδης είναι πλέον ο πρώτος ιδιοκτήτης στο συγκρότημα του “Αστέρα” Βουλιαγμένης – “Four Seasons”, παρά τις φήμες που ήθελαν τον Σαουδάραβα πρίγκιπα Αλ Ουαλίντ μπιν Ταλάλ μπιν Αμπντουλαζίζ αλ Σαούντ (26ος πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο), στον οποίο ανήκει κατά 47% η Four Seasons που θα διαχειρίζεται τον νέο «Αστέρα», να είναι ένας από αυτούς που θα αποκτήσουν κάποια από τις βίλες.

Με δεδομένο ότι η κάθε ιδιοκτησία διαθέτει οικόπεδο 5-6 στρεμμάτων και το εμβαδόν της κατοικίας είναι 1.000 τ.μ., η τιμή διαμορφώνεται λίγο πιο κάτω από τα 40.000 ευρώ το τετραγωνικό για την κατοικία ή μεταξύ 6.600 και 8.000 ευρώ το τετραγωνικό για το οικόπεδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για την κάθε βίλα έδωσε ποσό κατά τι μικρότερο από 40 εκατ. ευρώ, ενώ η προκαταβολή για την τρίτη είναι μεταξύ 3 και 4 εκατ. ευρώ, δηλαδή στο 10% του τιμήματος.

Πρόκειται για μοναδικές κατοικίες, αλλά η τιμή τους τις κατατάσσει στην κατηγορία των ακριβότερων σπιτιών της Ευρώπης και των ΗΠΑ.

Ποιος είναι ο Διαμαντής Διαμαντίδης

Θεωρείται -και είναι- ένας από τους μεγαλύτερους Ελληνες εφοπλιστές. Η ακίνητη περιουσία του, μυθική.

Η δε ρευστότητα που φέρεται να διακρατά σε μετρητά είναι παροιμιώδης στους κύκλους των private bankers.

Είναι πατριώτης και πληρώνει το κάτι παραπάνω για να μπορεί να υψώνει τη γαλανόλευκη στον ιστό των ποντοπόρων του.

Ο Διαμαντίδης είναι ένας από τους πλέον παραδοσιακούς και επιτυχημένους εφοπλιστές της Ελλάδας, χαμηλών τόνων, με έντονη φιλανθρωπική δράση.

Είναι γνωστή στους εφοπλιστικούς κύκλους η αδυναμία του στα έργα τέχνης, ενώ στο ευρύ κοινό έγινε γνωστός το 2010, όταν αγόρασε ένα από τα πιο εντυπωσιακά σπίτια στην Ελλάδα, το σπίτι της αείμνηστης Ντόλλυς Γουλανδρή στο Πόρτο Ράφτη, με ένα αντίτιμο που άγγιξε, σύμφωνα με τις φήμες, τα 20 εκατ. ευρώ.

Η εταιρία του Διαμαντή Διαμαντίδη, έχει στόλο 26 πλοίων, όλα φορτηγά πλοία ξηρού φορτίου, με μέσο όρο ζωής επτά χρόνια.

Τα περισσότερα από αυτά έχουν κατασκευαστεί στη Νότιο Κορέα, ενώ υπάρχουν και δύο capesizes που κατασκευάστηκαν το 2009 και το 2010 στο ιαπωνικό ναυπηγείο Namura Shipbuilding.

Τα τελευταία χρόνια με στοχευμένες αγορές ποιοτικού τονάζ, αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων, ο Διαμαντίδης έχει πάλι μεγαλώσει σε δυσθεώρητα επίπεδα τον στόλο του, ενώ παράλληλα τον έχει εκμνοντερνίσει.

Η ροή των αγοραπωλησιών του είναι τέτοια που τον επαναφέρει πλέον δυναμικά στο προσκήνιο της ναυτιλιακής βιομηχανίας.

Πουλάει τα παλιά του πλοία και αγοράζει ολοκαίνουργια, πολλές φορές από άλλους Ελληνες, όπως ο Κώστας Φωστηρόπουλος, πριν καν βγουν από τα ναυπηγεία.

Τα πλοία

Οι δύο ναυτιλιακές του ελέγχουν περί τα 50 μεγάλα ποντοπόρα πλοία.

Η μία είναι η Delta Tankers (Delta, όπως λέμε Διαμαντίδης), που την εποχή αυτή έχει φτάσει να ελέγχει στόλο 22 δεξαμενόπλοιων με συνολική μεταφορική δυναμικότητα άνω των τριών εκατομμυρίων μετρικών τόνων.

Φορτωμένος με πετρέλαιο, αυτός ο στόλος αξίζει κοντά στο ένα δισεκατομμύριο δολάρια, εξηγούν από την Ακτή Μιαούλη, επισημαίνοντας πως ο μέσος όρος ηλικίας των πλοίων του είναι μόλις τέσσερα χρόνια, ενώ όλα τα τύπου Aframax και Suezmax tankers έχουν παγοθραυστικές πιστοποιήσεις (ice class 1 A FS).

Ένας από τους πιο σύγχρονους στόλους παγκοσμίως και εκ των μεγαλύτερων μεταξύ των ανεξάρτητων ιδιωτικών ομίλων.

Και αυτός είναι ο ένας στόλος του Διαμαντίδη…

Από τα γραφεία του στο Παλαιό Φάληρο και στον Πειραιά διαχειρίζεται μαζί με τον γιο του και τη Marmaras Navigation Ltd, στην οποία περιλαμβάνονται περί τα 25 μεγάλα πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου, επίσης πολύ υψηλών προδιαγραφών. Λέγεται ότι είναι ένας από εκείνους τους εφοπλιστές που πούλησαν ακριβά πριν ξεσπάσει η κρίση και αγόρασαν φτηνά τα τελευταία έτη, όταν οι αξίες έπεσαν, με αποτέλεσμα μεγάλες υπεραξίες.

Φιλανθρωπίες και η έπαυλη στο Σούνιο με το ελικοδρόμιο

Ο Διαμαντίδης και η σύζυγός του Μαρία Διαμαντίδη ίδρυσαν το 1999, παρά το γεγονός πως ήταν η χρονιά που έχαναν εκατομμύρια στη Ρωσία, το κοινωφελές ίδρυμα Προποντίς.

Ο σκοπός του ιδρύματος είναι η προσφορά στην παιδεία, στην επιστημονική έρευνα και στις τέχνες με την ευρύτερη έννοια των όρων αυτών.

Οι δωρεές του ιδρύματος αλλά και οι προσωπικές της οικογένειας ξεκινούν από μονάδες αφαλάτωσης σε διάφορα άνυδρα νησιά του Αιγαίου και φτάνουν σε εκατοντάδες υποτροφίες τα τελευταία 15 χρόνια σε μεταπτυχιακούς φοιτητές, και δεκάδες ακόμα ετησίως που έπονται.

Παράλληλα με όλα αυτά ο εφοπλιστής έχει φτιάξει και μια αυτοκρατορία ακινήτων.

Μεταξύ των γνωστότερων κινήσεων που του αποδίδονται είναι η αγορά (πάρα πολύ) μεγάλων εκτάσεων στην Ίο, της έπαυλης Γουλανδρή στο Πόρτο Ράφτη και τεράστιων εκτάσεων στο Σούνιο.

Ειδικότερα, στην ανατολική ακτή της Αττικής λέγεται ότι κατέβαλε περί τα 20.000.000 ευρώ για τη θερινή κατοικία της αείμνηστης Ντόλλυς Γουλανδρή, συζύγου του άλλοτε προέδρου του Ολυμπιακού Νίκου Γουλανδρή, στο Πόρτο Ράφτη. Στη δε δυτική ακτή της Αττικής τού αποδίδονται επίσης αγορές στα Λεγραινά του Σουνίου από το ίδρυμα Γουλανδρή – Χορν.

Γι’ αυτή την περιοχή υπάρχει και μια ιστορία ενδεικτική του πώς κινείται ο εφοπλιστής:

Πρόκειται για τη λευκή φαραωνική έπαυλη που στέκει εδώ και δεκαετίες στη χερσόνησο πριν από τον ναό στο Σούνιο.

Ιδιοκτησία της οικογενείας Ανδρεάδη, προ τετραετίας την αγόρασε ο Διαμαντίδης.

Το σπίτι μόνο είχε έκταση 7.000 τετραγωνικά μέτρα, όμως ο επιχειρηματίας φαίνεται πως το θεώρησε υπερβολή κι έτσι έβαλε να του γκρεμίσουν τα 4.000 τετραγωνικά, αλλά πρόσθεσε ελικοδρόμιο, και γήπεδα τένις και ποδοσφαίρου.

Εχει επενδύσει επίσης σε οικόπεδα και ακίνητα στο Πόρτο Χέλι και αλλού, στο Αιγαίο και όχι μόνο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments