Πολιτική

Γιάννης Βρούτσης: Με βελτιωτικές παρεμβάσεις υπέρ των εργαζομένων η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας

Γιάννης Βρούτσης: Με βελτιωτικές παρεμβάσεις υπέρ των εργαζομένων η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας
Ο τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιάννης Βρούτσης σημείωνει πως η πρόταση της ΝΔ περιλαμβάνει βελτιωτικές παρεμβάσεις υπέρ των ανέργων και της απασχόλησης για την αντιμετώπιση της ανεργίας.

Ο Γιάννης Βρούτσης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, "Πρακτορείο 104,9 fm" κάνει λόγο για βελτιωτικές παρεμβάσεις υπέρ των εργαζομένων στο πρόγραμμα της ΝΔ.

"Η πρόταση της ΝΔ για την αντιμετώπιση της ανεργίας είναι με παρεμβάσεις διαρθρωτικές και με ανάπτυξη που γίνεται μέσα από το "αγκάλιασμα" των επιχειρήσεων", επισήμανε και πρόσθεσε πως χρειάζονται παρεμβάσεις σε δύο επίπεδα. "Πρώτον σε επενδυτικό και περιβάλλον επιχειρηματικό, να εκπέμψουμε ένα μήνυμα προοπτικής για την ελληνική οικονομία σταθερότητας και βεβαιότητας και πολιτικής σταθερότητας, αυτό μπορεί να το κάνει η ΝΔ", είπε ο κ. Βρούτσης. 

Αναφερόμενος στο δεύτερο επίπεδο, σημείωσε ότι αυτό περιλαμβάνει βελτιωτικές παρεμβάσεις υπέρ των εργαζομένων και υπέρ της αύξησης της απασχόλησης.

"Εάν είχαμε κάνει μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας πριν την κρίση (το 2010), η ανεργία δεν θα ανέβαινε πάνω από το 20%, εάν δεν κάναμε τις μεταρρυθμίσεις από το 2012 έως το 2014, η ανεργία θα ήταν στο 30% και δεν θα αποκλιμακωνόταν. Σήμερα, η όποια αποκλιμάκωση φαίνεται, πράγματι, οφείλεται στις μεταρρυθμίσεις που έγιναν την περίοδο την προηγούμενη, από την προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά και δυστυχώς σήμερα η αποκλιμάκωση της ανεργίας που συντελείται, γίνεται και με καθυστέρηση και γίνεται με λάθος και επικίνδυνο τρόπο. Κυριαρχούν οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης για πρώτη φορά στην αγορά εργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ, γίνεται με μείωση μισθών, με αυξημένο το brain drain και με τη μείωση της απασχόλησης. Άρα γίνεται με λάθος τρόπο", ανέφερε.

Αναφερόμενος στη φετινή, 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο κ. Βρούτσης είπε: "Να ευχηθώ ως Έλληνας πάνω από όλα και η φετινή χρονιά να είναι μια ξεχωριστή χρονιά για την έκθεση, για τους Θεσσαλονικείς. Είναι κόσμημα η έκθεση Θεσσαλονίκης, αποτελεί πόλο έλξης και πρέπει αυτό να αποτελέσει μια επενδυτική προσπάθεαι από όλα τα κόμματα, κάτι που γίνεται και επαινούμε κάθε προσπάθεια που συμβάλλει σ’ την κατεύθυνση αυτή".

Εξάλλου, ο κ. Βρούτσης αναφέρθηκε και στην ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, απόψε το βράδυ στο πλαίσιο της 82ης ΔΕΘ και σημείωσε πως ο πρόεδρος της ΝΔ θα καταθέσει τις προτάσεις της εναλλακτικής διακυβέρνησης της χώρας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments