Ελλάδα

Απολογούνται οι διακινητές των 44 προσφύγων που εντοπίστηκαν νότια της Κρήτης

Απολογούνται οι διακινητές των 44 προσφύγων που εντοπίστηκαν νότια της Κρήτης
Ενώπιον του ανακριτή Ρεθύμνου αναμένεται να οδηγηθούν την ερχόμενη Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου οι δύο διακινητές των 44 μεταναστών, που εντοπίστηκαν το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης στις νήσους Παξιμάδια, όταν το σκάφος στο οποίο επέβαιναν, υπέστη μηχανική βλάβη και βυθίστηκε.

Στον ανακριτή την Τρίτη οι διακινητές των 44 μεταναστών που εντοπίστηκαν στις νήσους Παξιμάδια νότια της Κρήτης την περασμένη Πέμπτη.

Ο 35χρονος και η 34χρονη από τη Γεωργία οδηγήθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου στον εισαγγελέα, ο οποίος τους άσκησε κακουργηματικές διώξεις, παραπέμποντας τους στον ανακριτή. Εκεί οι ίδιοι ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την ερχόμενη Τρίτη.

Την ίδια ώρα στο χώρο του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρεθύμνου φιλοξενούνται οι 44 μετανάστες, ανάμεσα τους και τέσσερα μικρά παιδιά, οι οποίοι εμφανώς εξαντλημένοι μεταφέρθηκαν από την Αγία Γαλήνη με λεωφορείο του ΚΤΕΛ το πρωί της Παρασκευής.

Επτά από τους μετανάστες χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, με μία γυναίκα εξ αυτών να έχει τραυματιστεί σοβαρότερα, καθώς έφερε μώλωπες και εκδορές στο σώμα της.

Οι αρχές από την πρώτη στιγμή φροντίζουν για τη σίτιση και τη φιλοξενία τους μέχρι έως ότου ολοκληρωθεί η καταγραφή και ταυτοποίηση τους και αποφασισθεί για το πού τελικά θα μεταφερθούν.

Πηγή: cretapost.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments