Lifestyle
pagenews.gr / Lifestyle / Κάρολος Κουν: Δείτε πως μεταμορφώθηκε το νεοκλασικό σπίτι του στα Εξάρχεια (pics)
Κάρολος Κουν: Δείτε πως μεταμορφώθηκε το νεοκλασικό σπίτι του στα Εξάρχεια (pics) | Pagenews.gr
Pagenews Team 26 Σεπτεμβρίου 2017, 16:37 26 Σεπτεμβρίου 2017, 16:37

Ο κορυφαίος ηθοποιός και θεατρικός σκηνοθέτης Κάρολος Κουν έζησε εκεί περίπου μια δεκαετία, από τα μέσα του 1950 μέχρι και τα μέσα του 1960. Από τότε άλλαξε χέρια και πριν μετατραπεί σε ένα μοναδικής αισθητικής νεοκλασικό σπίτι των Εξαρχείων, λειτουργούσε ως εστιατόριο.

Στο κτίριο έδωσε μια νέα άποψη το "Schema architecture & engineering", το οποίο το μεταμόρφωσε, διατηρώντας, ωστόσο, την ιστορία που κουβαλά.

«Σχεδιαστικό κίνητρο ήταν η αποκατάσταση της νεοκλασικής κατοικίας με σεβασμό στον αρχιτεκτονικό χαρακτήρα του υφιστάμενου κτίσματος και η μετατροπή αυτής σε μια σύγχρονη μονοκατοικία σύμφωνα με τις ανάγκες της οικογένειας που θα στεγάσει. Τα επιχρίσματα αφαιρέθηκαν από τους πέτρινους περιμετρικούς τοίχους, ενώ τα υλικά που προστέθηκαν έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μην παρεμβαίνουν στην ιστορικότητα και αισθητική του κτιρίου», αναφέρει το το γραφείο schema architecture & engineering, που ιδρύθηκε από την Μαριάννα Αθανασιάδου (Αρχιτέκτων Μηχανικός) και τον Χρήστο Σταυρογιάννη (Πολιτικός Μηχανικός & Οικονομολόγος), σχετικά με την κατοικία.

«Το μεγάλο ύψος του χώρου επέτρεψε την πλήρη αναδιαμόρφωση του με πολλαπλά επίπεδα που εκτείνονται καθ’ ύψος, από το ισόγειο έως την ξύλινη οροφή, αυξάνοντας τους λειτουργικούς χώρους και παράλληλα προσφέροντας ιδιαίτερες θεάσεις μεταξύ των μεταλλικών παταριών. Συγχρόνως η εμφανής ξύλινη οροφή αποκαθίσταται πλήρως και το φυσικό φως εισάγεται στο εσωτερικό της κατοικίας μέσω ειδικά διαμορφωμένων ανοιγμάτων στην επιφάνειά της», προσθέτει.

Ετικέτες: 


2017