Ελλάδα
pagenews.gr / Ελλάδα / ΠΟΕΔΗΝ: Το Νοσοκομείο Κιλκίς γέμισε ποντίκια (pics)
ΠΟΕΔΗΝ: Το Νοσοκομείο Κιλκίς γέμισε ποντίκια (pics) | Pagenews.gr
Pagenews Team 27 Σεπτεμβρίου 2017, 14:16 27 Σεπτεμβρίου 2017, 14:16

Την ύπαρξη… ποντικών που κόβουν βόλτες στο νοσοκομείο Κιλκίς καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία), επισυνάπτοντας μάλιστα φωτογραφίες, ενώ επίσης παρουσιάζει το νοσοκομείο Καρπενησίου να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα φύλαξης και ανομίας.

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία εγκαλούν την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας για την κατάσταση που βρίσκονται σήμερα τα νοσοκομεία. 

«Μετά τα φίδια, τα πλυντήρια του Νοσοκομείου που δεν τα συναντάς ούτε σε φυλακές, τώρα κάνουν παρέλαση τα ποντίκια. Κυνηγάνε να τα σκοτώσουν οι εργαζόμενοι. Εκλήθη το Υγειονομικό το οποίο πρότεινε μέτρα προστασίας. Η κατάσταση είναι απερίγραπτη» αναφέρει χαρακτηριστικά επικαλούμενη και την έκθεση του Υγειονομικού. 

«Είναι ή όχι φορείς μετάδοσης μικροβίων τα ποντίκια, όταν χορεύουν στα εργαστήρια και τους θαλάμους ασθενών; Η διοικήτρια κ. Βλάχου τι λέει; Που βρίσκεται;» διερωτάται η Ομοσπονδία. 

Σε ό,τι αφορά το νοσοκομείο Καρπενησίου, η ΠΟΕΔΗΝ σχολιάζει ότι «τη νύχτα το νοσοκομείο είναι ξέφραγο αμπέλι. Δεν υπάρχει καθόλου φύλαξη το βράδυ». «Η διοίκηση δεν έχει χρήματα στον προϋπολογισμό για να προσλάβει προσωπικό φύλαξης» σημειώνει, επικαλούμενη δήλωση του διοικητή.

Ξέφραγο αμπέλι το Νοσοκομείο Καρπενησίου

Παράλληλα, η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει και την απουσία φύλαξης στο Νοσοκομείου Καρπενησίου, υποστηρίζοντας ότι από την διοίκηση δεν έχει προβλεφθεί κονδύλι για την προσωπικό φύλαξης.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους του νοσοκομείου στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών συχνά ξεσπούν καβγάδες, ενώ έχουν καταγραφεί κλοπές σε υγειονομικό υλικό και πορτοφόλια ασθενών και προσωπικού.

«Ξέρετε πως αντιμετωπίζει το θέμα η Διοίκηση; Κλειδαμπαρώνει όλες τις πόρτες εξόδου και εισόδου του Νοσοκομείου, πλην της πόρτας των ΤΕΠ. Σε περίπτωση εκτάκτου συμβάντος που πρέπει να εκκενωθεί γρήγορα το Νοσοκομείο, όπως για παράδειγμα συνέβη με τη φωτιά στο Νοσοκομείο του Άγιου Σάββα, πως θα γίνει η εκκένωση του νοσοκομείου;», λέει η ΠΟΕΔΗΝ.

Και στέλνει αιχμηρό μήνυμα στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη για την επιλογή των διοικητών των νοσοκομείων.

Ετικέτες: 


2017