Πολιτική
pagenews.gr / Πολιτική / Γιώργος Καμίνης: Έτοιμοι για τις κάλπες της Κεντοαριστεράς με οποιοδήποτε σύστημα, αρκεί να είναι αδιάβλητο
Γιώργος Καμίνης: Έτοιμοι για τις κάλπες της Κεντοαριστεράς με οποιοδήποτε σύστημα, αρκεί να είναι αδιάβλητο | Pagenews.gr
Pagenews Team 29 Σεπτεμβρίου 2017, 11:29 29 Σεπτεμβρίου 2017, 11:29

Ο υποψήφιος για την Κεντροαριστερά, Γιώργος Καμίνης, αναφέρθηκε στις εξελίξεις για το ζήτημα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας υποστηρίζοντας πως το μόνο που ζητά είναι κάλπες με οποιοδήποτε σύστημα αρκεί να είναι αδιάβλητο.

«Η εξ αποστάσεως ψηφοφορία, η ηλεκτρονική κάλπη δηλαδή, δεν είναι θέμα διαδικασίας, είναι θέμα δημοκρατίας. Η δυνατότητα της ηλεκτρονικής συμμετοχής είναι μία δημοκρατική κατάκτηση και μία ευκαιρία που η παράταξή μας όχι μόνο δεν θα έπρεπε να τη θεωρεί βάρος, αλλά να την επιδιώκει με κάθε τρόπο» υποστηρίζει ο Γιώργος Καμίνης.

«Να μην κάνει τη χάρη σε εκείνους που φοβούνται μια μεγάλη παράταξη» συνεχίζει ο δήμαρχος της Αθήνας και πεοσθέτει: «Η εξ αποστάσεως ψηφοφορία αυξάνει τη μαζικότητα, διευρύνει τη νομιμοποιητική βάση του εγχειρήματός μας και κατά συνέπεια ενισχύει τη συνοχή της παράταξης για την επόμενη των εκλογών ημέρα. Η συνεχιζόμενη συζήτηση για θέματα διαδικασίας κουράζει τον κόσμο, πολύ περισσότερο όταν γίνεται για λόγους «μικρού» ανταγωνισμού με προσχηματικά επιχειρήματα, δήθεν τεχνικά, δήθεν διαδικαστικά, ενώ το ζήτημα είναι βαθιά πολιτικό». 

Στο πλαίσιο αυτό, ξεκαθαρίζει ότι «είμαστε έτοιμοι να πάμε στις κάλπες με οποιοδήποτε σύστημα χρειαστεί, αρκεί να είναι αδιάβλητο. Είμαι βέβαιος ότι οι πολίτες, με τη μαζική προσέλευσή τους, θα δώσουν την απάντηση που πρέπει, σε εκείνους που προσπαθούν να τους εμποδίσουν να εκφραστούν».

Ετικέτες: 


2017