Ελλάδα

Σύρος: Εισροή υδάτων σε περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος

Σύρος: Εισροή υδάτων σε περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος
Σε εκούσια ελεγχόμενη προσγειάλωση οδηγήθηκε από τον κυβερνήτη του, περιπολικό σκάφος Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής της Λιμενικής Αρχής Σύρου, απογευματινές ώρες της Πέμπτης, λόγω εισροής υδάτων στο μηχανοστάσιο του σκάφους.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια αγκυροβολίας του περιπολικού του Λιμενικού Σώματος στη θαλάσσια περιοχή «Κατεργάκι» Σύρου στο πλαίσιο εκτέλεσης αποστολής, «ενεργοποιήθηκε ηχητικός συναγερμός υψηλής στάθμης κυτών (σεντινών) στο χώρο του μηχανοστασίου».

Άμεσα, διενεργήθηκε έλεγχος από το πλήρωμα «για να διαπιστωθούν τα αίτια ενεργοποίησης του συναγερμού, όπου διαπιστώθηκε εισροή θαλάσσιου ύδατος, αρχικά κάτω από την αριστερή κύρια μηχανή, και έπειτα με επέκταση στους χώρους του μηχανοστασίου».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση «λόγω της δυσχερούς θέσης στην οποία είχε περιέλθει το σκάφος από την έμπρυμνη διαγωγή και την μειωμένη ταχύτητα του, ο κυβερνήτης του έκρινε αναγκαία και ενδεδειγμένη την ελεγχόμενη προσγειάλωση / επικάθηση αυτού, σε αμμώδη αβαθή του παρακείμενου όρμου «Αζόλιμνος», στην οποία και προχώρησε».

Στη συνέχεια, αφού εντοπίστηκε η αιτία εισροής υδάτων (δίκτυο θαλάσσης αριστερής κύριας μηχανής) στο περιπολικό σκάφος, αποκαταστάθηκε η βλάβη από το μηχανικό του σκάφους, ελέγχθηκαν τα ύφαλα του χωρίς να διαπιστωθεί η ύπαρξη ρήγματος και ολοκληρώθηκε με επιτυχία η απάντληση των υδάτων.

Στο σημείο είχαν καταπλεύσει προς παροχή τυχόν συνδρομής αλιευτικά σκάφη και το ρυμουλκό «Λέων», με τη συνδρομή του οποίου το σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. αφού αποκολλήθηκε, κατέπλευσε αυτοδύναμα στο λιμένα Σύρου. Εκεί ανελκύστηκε, για περαιτέρω έλεγχο, σε τοπικό νεωλκείο και διαπιστώθηκε ότι τα ύφαλα και τα αξονικά συστήματα του, ουδεμία ζημιά υπέστησαν από την ελεγχόμενη προσγειάλωση.

Από το περιστατικό δεν σημειώθηκε τραυματισμός μέλους πληρώματος, ούτε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments