Αυτοδιοίκηση

Καλαμάτα: Ξεκινά ο 2ος διεθνής διαγωνισμός χορωδιών

Καλαμάτα: Ξεκινά ο 2ος διεθνής διαγωνισμός χορωδιών
Ξεκινούν σήμερα στην Καλαμάτα οι εκδηλώσεις του 2ου διεθνούς διαγωνισμού και φεστιβάλ χορωδιών, που συνδιοργανώνουν ο δήμος και ο πολιτιστικός οργανισμός Interkultur.

Στις εκδηλώσεις του 2ου διεθνούς διαγωνισμού χορωδιών στην Καλαμάτα θα συμμετάσχουν 52 χορωδίες από 14 χώρες (Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Βραζιλία, Δανία, Ελλάδα, Εσθονία, Ισραήλ, Ιταλία, Κίνα, Κύπρος, Μαλαισία, Νορβηγία, Ρουμανία, Ρωσία, Σουηδία), με περίπου 2.000 χορωδούς και συνοδούς, που θα διαγωνισθούν σε 11 κατηγορίες χορωδιακής μουσικής. 

Επίσης, θα δώσουν συναυλίες, στην κεντρική πλατεία Βασιλέως Γεωργίου, στην κεντρική προκυμαία του λιμανιού, στο Β΄ ΚΑΠΗ, στο μουσικό σχολείο, στην Πλατεία Διοικητηρίου και στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 12.00 το μεσημέρι, στην ιστορική πλατεία Αγίων Αποστόλων, με την δημοτική φιλαρμονική Χαλανδρίου. 

Στις 17.00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη παρέλαση των χορωδιών, από το ιστορικό κέντρο μέχρι την κεντρική πλατεία Βασιλέως Γεωργίου, όπου θα πραγματοποιηθεί μουσικό καλωσόρισμα. 

Η επίσημη τελετή έναρξης του 2ου διεθνούς διαγωνισμού και φεστιβάλ χορωδιών θα πραγματοποιηθεί στις 21.00 το βράδυ, στο κλειστό γυμναστήριο Τέντα, και θα περιλαμβάνει συναυλία ελληνικών και ξένων χορωδιών. Θα ακολουθήσει επί τριήμερο το διαγωνιστικό τμήμα, το οποίο θα κορυφωθεί το βράδυ του Σαββάτου 14 Οκτωβρίου, με το διαγωνισμό για το μεγάλο βραβείο, ενώ το πρωί της Κυριακής 15 Οκτωβρίου θα γίνει η τελετή λήξης και η απονομή των βραβείων. 

Οι χώροι διεξαγωγής του διαγωνισμού θα είναι το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, το αμφιθέατρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» και ο ιερός ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχών. Σε δηλώσεις που έκανε ο δήμαρχος της Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «2.000 χορωδοί και συνοδοί, καθώς και εκατοντάδες άνθρωποι από την Ελλάδα, θα έρθουν στην Καλαμάτα για να συμμετάσχουν και να απολαύσουν τις εκδηλώσεις, που θα απλώνονται σε όλη την έκταση της πόλης και όχι μόνο στο κέντρο», τονίζοντας ότι «ο διαγωνισμός προβάλλει την Καλαμάτα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments