Πολιτισμός

El Convento Del Arte ή αλλιώς στο Μοναστήρι της τέχνης

El Convento Del Arte ή αλλιώς στο Μοναστήρι της τέχνης
Αν σας αρέσουν οι ζεστοί ατμοσφαιρικοί χώροι, θέλετε να φάτε ποιοτικά, να πιείτε το ποτό και να απολαύσετε συγχρόνως θεάματα που ευφραίνουν τη ψυχή τότε το El Convento Del Arte αποτελεί το νέο σας στέκι.

Γράφει η Έπη Τρίμη

Βρεθήκαμε τη Δευτέρα που μας πέρασε για να απολαύσουμε και να χειροκροτήσουμε τον Παναγιώτη Πετράκη που ερμήνευσε τραγούδια απ’ όλο τον κόσμο υπό τη μουσική επιμέλεια και συνεργασία του Πάνου Αμαραντίδη. Η βραδιά ήταν υπέροχη και το μουσικό ταξίδι γέμισε τη ψυχή μας με όμορφα συναισθήματα και εικόνες. Παρευρέθηκαν όπως θα δείτε και στις αποκλειστικές φωτογραφίες η Μαριέλλα Σαββίδη, η Σία Κοσκινά, η Άρτεμις Ματαφιά, ο Γιώργος Γαλίτης και ο Μέμος Μπεγνής.

Αν σας αρέσουν οι ζεστοί ατμοσφαιρικοί χώροι, θέλετε να φάτε ποιοτικά, να πιείτε το ποτό και να απολαύσετε συγχρόνως θεάματα που ευφραίνουν τη ψυχή τότε το El Convento Del Arte αποτελεί το νέο σας στέκι.

Επίσης, έχει μια ωραία μπάρα που μπορεί ο καθένας να απολαύσει το ποτό του συνοδεία ενός πιάτου αλλαντικών, τυριών ή κρεάτων. Διαθέτει τεράστια ποικιλία κρασιών που ομολογουμένως σε ελάχιστα εστιατόρια υπάρχει. Τη διαμόρφωση της οινικής ταυτότητας και την επιλογή των κρασιών επιμελείται η Μαρία Τζίτζη, οινολόγος- συγγραφέας.

Αποτελεί δημιούργημα της αγαπημένης ηθοποιού Πέμη Ζούνη που ένιωσε την ανάγκη να αξιοποιήσει τον εν λόγω χώρο κάνοντάς τον ιδιαιτέρως φιλικό και ζεστό για το φιλοθεάμων κοινό. Άλλωστε, σήμερα, αποτελεί τάση να γίνονται εκδηλώσεις και εικαστικά δρώμενα σε μικρούς χώρους γιατί συνδυάζουν μ’ έναν μοναδικό τρόπο τη διασκέδαση, τη ζεστασιά και τη θέρμη των καλλιτεχνών.

Η αμεσότητα αυτή εγγυάται μια προσιτή διασκέδαση και μια εν τω βάθει επικοινωνία με όλους τους συντελεστές. Τόσο οι ίδιοι όσο και το κοινό εισπράττουν την αύρα αυτή, γίνονται μια παρέα και οι βραδιές κάνουν τον κόσμο να χαλαρώνει και να ξεχνά την σκληρή καθημερινότητα.

Επτά μέρες την εβδομάδα γνωστοί καλλιτέχνες και δημιουργοί θα υπογράφουν την σκηνοθεσία, τα κείμενα και την καλλιτεχνική επιμέλεια των παραστάσεων, όπως Αλέξανδρος Ρήγας, Πάνος Αμαραντίδης, Νίκος Μουρατίδης, Γιάννης Σαρακατσάνης, Ηλίας Αλεξάνδρου, Amazing Diο και ονόματα ερμηνευτών/ηθοποιών, όπως Τάνια Τρύπη, Μέμος Μπεγνής, Παναγιώτης Πετράκης, Δήμητρα Παπίου, Pavlina Styl, Μαρούλα Κασκαβέλη, Βεατρίκη Ψυχάρη, Γιώργος Γιαννίμπας κ.ά.

Το El Convento del Arte έχει μια λίγο βαριά αισθητική για τα δικά μου δεδομένα καθότι ο χώρος είναι μικρός. Όμως, απ΄ όσο ξέρω αρέσει πολύ γιατί ομολογουμένως έχει μια ταυτότητα, κλασσική μπαρόκ και κάπως θεατράλε. Πρωταγωνιστούν ένα πιάνο, κηροπήγια, κεριά και πολυέλαιοι, βελούδινές βαριές μπορντό κουρτίνες, βιτρό και αγιογραφίες του σκηνογράφου Γ. Ασημακόπουλου.

Το μενού αξίζει τόσο γιατί είναι ψαγμένο γευστικά όσο και δημιουργικά παρουσιασμένο. Το επιμελείται ο chef Μιχάλης Ντουνέτας και το επιτελείο του.

Μεταξύ άλλων μπορείτε να δοκιμάσετε:

-Πουγκάκια από προσούτο γεμισμένα με κρέμα τυριών και λαχανικών σε στρώμα ρόκας με ελαιόλαδο και βαλσάμικο ξύδι

-Τηγανητή φέτα σε κρούστα δημητριακών με γλυκό σταφύλι

-Carpaccio από σπιτικά φτιαγμένη μπρεζάολα με παρμεζάνα, μαριναρισμένα μανιτάρια, φρέσκια και λιαστή ντομάτα, φύλλα ρόκας, ραπανάκια και λαδολέμονο με αρωματικά

-Σαλάτα με ζεστό σολομό, άγρια ρόκα, λιαστή ντομάτα, αγγούρι, φρέσκο κρεμμυδάκι και βινεγκρέτ βαλσαμικού ξυδιού

-Μανιτάρια του δάσους σωτέ, με αλμυρή πραλίνα φουντουκιού, κρέμα μανιταριών και κροκετάκια παρμεζάνας

-Πανδαισία σαλατικών με ψητά λαχανικά, φρέσκια και λιαστή ντομάτα, προσούτο Πάρμας, παρμεζάνα και βινεγκρέτ βαλσαμικού ξυδιού

-Ταλιατέλες με κοτόπουλο, πιπεριές, μανιτάρια, μπρόκολο και κρέμα ντομάτας

-Ριζότο με ποικιλία από μανιτάρια του δάσους

Ποικιλία Ιταλικών τυριών και αλλαντικών με ένα μπουκάλι κρασί

-Ποικιλία ψητών κρεατικών με χωριάτικο λουκάνικο, πανσέτα, μοσχαρίσιο μπιφτέκι, μαριναρισμένα στήθια και φτερούγες κοτόπουλου σχάρας. Συνοδεύεται από χωριάτικες τηγανητές πατάτες, ψητά κρεμμύδια, λεμόνι σχάρας και τριλογία σαλτσών

Για το γλυκό σας επιλέξτε cheese cake με φρέσκες φράουλες και σαντιγί βατόμουρο ή σουφλέ σοκολάτας με σαντιγί βανίλιας, παγωτό κρέμα και σάλτσα σοκολάτας

Το σέρβις, είναι πολύ καλό και οι τιμές κανονικές προς το λίγο ακριβό που ωστόσο δικαιολογούνται λόγω του χώρου και των καλλιτεχνικών δρώμενων. Κατά περίπτωση μπορείτε να συναντήσετε αρκετούς επωνύμους.

Ο χώρος είναι σχετικά μικρός και δεν μπορεί να φιλοξενήσει μεγάλο αριθμό πελατών, άρα κάντε από νωρίς κράτηση για την παράσταση που σάς ενδιαφέρει!

Βιργινίας Μπενάκη 7, 10436, Μεταξουργείο, τηλ.: 210-5200602, email:[email protected]

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments