Ελλάδα

«Δαίδαλος»: Στα… λευκά “ντύθηκαν” Μαραθώνας και Κατάκολο Ηλείας – Εκχιονιστικά στη Φθιώτιδα (pics)

«Δαίδαλος»: Στα… λευκά “ντύθηκαν” Μαραθώνας και Κατάκολο Ηλείας – Εκχιονιστικά στη Φθιώτιδα (pics)
Στα λευκά ντύθηκαν αρκετές περιοχές της Ελλάδας με τον Μαραθώνα, το Κατάκολο στην Ηλεία αλλά και την Εθνική Οδό στο ύψος της Αρκίτσας στη Φθιώτιδα να θυμίζουν χειμώνα, από το πέρασμα του "Δαίδαλου".

Το πέρασμα του “Δαίδαλου” προκάλεσε έντονη χαλαζόπτωση στην περιοχή του Μαραθώνα ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καταγραφή των ζημιών στα θερμοκήπια που υπάρχουν στην περιοχή.

Αντίστοιχο σκηνικό και στην Φθιώτιδα, όπου ο “Δαίδαλος” οδήγησε τις αρμόδιες υπηρεσίες να επιστρατεύσουν ακόμα και εκχιονιστικά μηχανήματα για να καθαρίσουν την εθνική οδό στο ύψος της Αρκίτσας.

Η κυκλοφορία διακόπηκε στην Εθνική Οδό στο ύψος της Αρκίτσας από την ισχυρή χαλαζόπτωση. Η χαλαζόπτωση ξεκίνησε περίπου στις 21:30 το βράδυ της Τρίτης και μέσα σε λίγα λεπτά είχε δημιουργήσει αξεπέραστα προβλήματα από το 155ο χμ έως και το 160 όπου έγινε και τεχνική ανάσχεση της κυκλοφορίας για 2η φορά.

Ακόμη και λίγο πριν τα μεσάνυχτα η κυκλοφορία δεν είχε αποκατασταθεί πλήρως καθώς ο «Δαίδαλος» άφησε έντονα τα σημάδια του στην περιοχή. Ιδιαίτεροι φόβοι καταγράφονται για τις καλλιέργειες της περιοχής και σε αυτό που θα αντικρύσουν με το πρώτο φως της ημέρας οι γεωργοί. Ειδικά στην περίπτωση των ελαιόδεντρων που το χαλάζι ήρθε στο χειρότερο χρονικό σημείο.

Δυνατή βροχή σημειώθηκε και σε άλλες περιοχές της Λοκρίδας, όπως στο Μαρτίνο και τη Λάρυμνα, χωρίς όμως ανάλογα προβλήματα ενώ ισχυρή βροχόπτωση με πτώσεις κεραυνών είχε και η Λαμία, χωρίς όμως να σημειωθούν σοβαρά προβλήματα.

Την ίδια ώρα το χαλάζι κάλυψε το λιμάνι στο Κατάκολο Ηλείας καθώς το βράδυ της Τρίτης σημειώθηκε ισχυρή χαλαζόπτωση, σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που όπως αποτυπώνεται στις φωτογραφίες του ilialive, το οδόστρωμα καλύφθηκε από το χιόνι.

Στην περιοχή είχε προηγηθεί ισχυρή χαλαζόπτωση ενώ καταγράφηκαν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Το βαρομετρικό χαμηλό “Δαίδαλος” που πλήττει τη χώρα θα συνεχιστεί και σήμερα με έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες, ενώ θα σημειωθούν και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments