Διεθνή

Καταλονία: Νέα συνεδρίαση της Ολομέλειας την Παρασκευή

Καταλονία: Νέα συνεδρίαση της Ολομέλειας την Παρασκευή
Την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί εκ νέου συνεδρίαση της καταλανικής ολομέλειας, ενώ στις 11.00 θα συγκληθεί και η Γερουσία στη Μαδρίτη για να εγκρίνει τα μέτρα του άρθρου 155.

Διεκόπη το βράδυ της Πέμπτης η συνεδρίαση της ολομέλειας στην Καταλονία και θα επαναληφθεί στις 13.00 το μεσημέρι της Παρασκευής προκειμένου να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα για την αυτόνομη περιοχή.

Μετά από μία θυελλώδη συνεδρίαση, τα μέλη του κοινοβουλίου θα κληθούν αύριο να αποφασίσουν για το άρθρο 155 και την ανεξαρτησία. 

Το πρωί η συνεδρίαση της Γερουσίας

Αύριο στις 11 (ώρα Ελλάδος) θα συγκληθεί εκ νέου η Γερουσία στη Μαδρίτη για να εγκρίνει τα μέτρα του άρθρου 155. Μετά την έγκριση από τη Γερουσία το άρθρο 155 θα περάσει στα χέρια της κυβέρησης και θα συγκληθεί υπουργικό συμβούλιο για να δώσει την τελική συγκατάθεση.

Ακόμη κι έτσι θα μέτρα δεν θα μπορούν να τεθούν σε ισχύ πριν από το Σάββατο, καθώς απαιτείται η υπογραφή του βασιλιά και η έκδοση του σχετικού διατάγματος.

Στο κείμενο που έχει την αρχική έγκριση αναφέρεται «Η ισπανική κυβέρνηση, λαμβάνοντας υπόψιν τις εξελίξεις και τη σοβαρότητα της κατάστασης, θα πραγματοποιήσει μία υπεύθυνη και σταδιακή εφαρμογή των μέτρων της Γερουσίας και θα τα αναπροσαρμόζει εφόσον το υπάρξουν αλλαγές στην κατάσταση η προκύψουν νέα ζητήματα».

Διαβάστε επίσης: Κάρλες Πουτζντεμόν: Απέκλεισε την προκήρυξη πρόωρων εκλογών (vid)

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments