Οικονομία

Θεσμοί: Τέλος Νοεμβρίου αναμένεται η επιστροφή τους στην Αθήνα

Θεσμοί: Τέλος Νοεμβρίου αναμένεται η επιστροφή τους στην Αθήνα
"Έγιναν καλές και εποικοδομητικές συζητήσεις στο πλαίσιο των προγραμμάτων του ESM και του ΔΝΤ. Ήδη έχει ξεκινήσει η τεχνική δουλειά ώστε να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις αυτές" ανέφερε εκπρόσωπος των Θεσμών.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Αθήνας και της Τρόικας ολοκληρώθηκαν και οι θεσμοί αποχώρησαν από την Αθήνα, όπου και αναμένεται να επιστρέψουν στα τέλη Νοεμβρίου με στόχο να ολοκληρωθεί η τρίτη αξιολόγηση του προγράμματος πριν το τέλος του 2017, ανέφερε εκπρόσωπος του κουαρτέτου, αμέσως μετά το τέλος του πρώτου γύρου των διαπραγματεύσεων την Παρασκευή στο Χίλτον.

«Έγιναν καλές και εποικοδομητικές συζητήσεις στο πλαίσιο των προγραμμάτων του ESM και του ΔΝΤ. Ήδη έχει ξεκινήσει η τεχνική δουλειά ώστε να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις αυτές.

Στόχος παραμένει η ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης του προγράμματος του ESM έως το τέλος του 2017. Η αποστολή θα επιστρέψει την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου», ήταν ολόκληρη η δήλωση.

Ενστάσεις από τους θεσμούς

Τις ενστάσεις των δανειστών συναντά για αρχή, η δέσμευση του υπουργού Επικρατείας, Χριστόφορου Βερναρδάκη, για την καταβολή του έκτακτου επιδόματος των 1.000 ευρώ σε ένα εκατ. πολίτες καθώς η δική τους αντιπρόταση είναι να διατεθεί το όποιο πόσο προκύψει από την υπέρβαση έναντι του φετινού στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 1,75% του ΑΕΠ, για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του κράτους και για αναπτυξιακούς σκοπούς. 

Παράλληλα η Τρόικα δεν δέχτηκε την πρόταση της κυβέρνησης να μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές που ορίζονται στο νόμο Κατρούγκαλου και επιβαρύνουν χιλιάδες επαγγελματίες. 

Την ίδια ώρα κατέστη σαφές ότι το επίδομα για τους τρίτεκνους το 2018 θα εξαρτηθεί από τις περικοπές ύψους 340 εκατ. ευρώ που θα πρέπει να γίνουν στα υπουργεία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments