Ελλάδα

Ναυτεργάτες: Επιστολή στον Κουρουμπλή και παράταση απεργίας σε Κέρκυρα και Ηγουμενίτσα

Ναυτεργάτες: Επιστολή στον Κουρουμπλή και παράταση απεργίας σε Κέρκυρα και Ηγουμενίτσα
Με επιστολή τους προς τον υπουργό Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή και παράταση των απεργιακών κινητοποιήσεών τους έως και τις 6 το πρωί του Σαββάτου απαντούν οι ναυτεργάτες σε Κέρκυρα και Ηγουμενίτσα.

Οι ναυτεργάτες, σε επιστολή τους προς τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, ζητούν μεταξύ άλλων να τους παρουσιαστούν οι «θέσεις του ΥΝΑΝΠ σχετικά με την επαναφορά της ωριαίας διακοπής στην πορθμειακή γραμμή Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας». Παράλληλα ζητούν καταβολή του επιδόματος νυκτερινής εργασίας, προκειμένου να αναστείλλουν την απεργία. 

Την ίδια ώρα ανακοίνωσαν ότι συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους για δεύτερο διαδοχικό 48ωρο, «κρατώντας δεμένα» τα πλοία στα λιμάνια της Ηγουμενίτσας και της Κέρκυρας.

Στην επιστολή, που κοινοποιήθηκε και στον γενικό γραμματέα του υπουργείου Ναυτιλίας, στον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, στον Α’ και Β’ υπαρχηγό του Λιμενικού Σώματος και στη διεύθυνση Ναυτικής Εργασίας, οι ναυτεργάτες αναφέρουν: «Μετά από αλλεπάλληλες συναντήσεις και πλήθος εγγράφων όπου σας έχουμε γνωρίσει τα αιτήματα και τις προτάσεις μας, εν εξελίξει της κλιμάκωσης της τοπικής απεργίας, ζητάμε άμεσα να μας γνωρίσετε εγγράφως τις θέσεις του ΥΝΑΝΠ σχετικά με την επαναφορά της ωριαίας διακοπής στην πορθμειακή γραμμή Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας. Την καταβολή του επιδόματος νυκτερινής εργασίας. Την κατάργηση της υποπαραγράφου ΙΣΤ2 του νόμου 4524/2014 της μεταφοράς διακοπής δρομολογίων σε άλλα πλοία».

Το σωματείο των ναυτεργατών σε Κέρκυρα και Ηγουμενίτσα γνωστοποίησαν ότι ενώ αν δεν υπάρξουν δεσμεύσεις, από τους αρμόδιους φορείς, εγγράφως, οι απεργιακές κινητοποιήσεις αναμένεται να παραμείνουν σε εξέλιξη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments