Ελλάδα

Δημήτρης Κουφοντίνας: Βγαίνει με διήμερη άδεια από τη φυλακή

Δημήτρης Κουφοντίνας: Βγαίνει με διήμερη άδεια από τη φυλακή
Δεκτό έγινε σύμφωνα με πληροφορίες το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα για διήμερη άδεια και έτσι - εκτός απροόπτου - το πρωί της Πέμπτης αναμένεται να περάσει την πόρτα των φυλακών Κορυδαλλού. Αντίδραση από τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη. Ντόρα Μπακογιάννη: Πώς είναι δυνατόν να δίνουν άδεια στο "πιστόλι" της 17 Νοέμβρη.

Το ηγετικό στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης "17 Νοέμβρη", Δημήτρης Κουφοντίνας θα πάρει αύριο -εκτός απροόπτου- την πρώτη του άδεια από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας έχει ζητήσει να λάβει διήμερη άδεια από τις φυλακές όπου εκτίει ποινή, καθώς είναι καταδικασμένος σε έντεκα φορές ισόβια για τις δολοφονίες της 17Ν και σύμφωνα με πληροφορίες το αίτημά του έγινε δεκτό.

Ο ίδιος ζήτησε διήμερη άδεια από το αρμόδιο συμβούλιο της φυλακής και το αίτημα του τέθηκε προς εξέταση από τους αρμοδίους (συμβούλιο) στο οποίο μετέχει και εισαγγελικός λειτουργός.

Αντίδραση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Με ένα σκληρό tweet αντέδρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη γνωστοποίηση της είδησης ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας πρόκειται να λάβει διήμερη άδεια από τις φυλακές.

«Οποιαδήποτε άδεια στον Κουφοντίνα είναι αδιανόητη. Όχι μόνο για τις απεχθείς πράξεις του που στρέφονταν κατά της Δημοκρατίας, αλλά και γιατί δεν έχει εκφράσει ποτέ καμία μεταμέλεια γι’ αυτές και παραμένει ιδεολογικός καθοδηγητής της νέας γενιάς τρομοκρατών», επισημαίνει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ.

Μερικά λεπτά αργότερα, στο Twitter αντέδρασε και ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Άδωνις Γεωργιάδης. Ο οποίος έγραψε μόνο μια λέξη: "Ασχολίαστο…".

Δείτε την ανάρτηση

Ντόρα Μπακογιάννη: Πώς είναι δυνατόν να δίνουν άδεια στο "πιστόλι" της 17 Νοέμβρη;

Τη διήμερη άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα σχολίασε και η Ντόρα Μπακογιάννη.  «Αδιανόητο ο Κουφοντίνας να κυκλοφορεί ελεύθερος δύο ημέρες στην Αθήνα» είπε η κ. Μπακογιάννη, μιλώντας στον σταθμό Action 24. 

Λίγη ώρα αργότερα, η βουλευτής της ΝΔ έγραψε στο twitter: «Πώς είναι δυνατόν να δίνουν άδεια στο πιστόλι της 17 Νοέμβρη; Ο κ. Κουφοντίνας θα γυρίζει αύριο στην Αθήνα ελεύθερος;». 

Ποιος είναι ο Δημήτρης Κουφοντίνας

Γεννήθηκε το 1958 στην Τερπνή Βισαλτίας Σερρών. Το 1972 εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Αθήνα με τους γονείς του, τελείωσε το Ε΄ Γυμνάσιο Εξαρχείων και στη συνέχεια φοίτησε στο Οικονομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής Αθηνών, χωρίς να ολοκληρώσει τις σπουδές του.

Ο ρόλος του στη "17Ν"

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας γρήγορα εγκατέλειψε την έκφραση και δράση μέσω νόμιμων κομμάτων και πέρασε στη ένοπλη δράση. Έτσι, έγινε μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης "17 Νοέμβρη" και βοηθούσε στη στρατολόγηση νέων μελών και πρωτοστατούσε στις ενέργειες των διάφορων πυρήνων της οργάνωσης. Ήταν και ο ταμίας της οργάνωσης, ο οποίος διαχειριζόταν ένα μέρος από τα χρήματα-προϊόντα των ληστειών. Μοίραζε μικροποσά στους συγκατηγορουμένους του, ενώ τα κέρδη των ληστειών της "17Ν" ουδέποτε βρέθηκαν και, όπως άλλωστε προαναφέρθηκε, μόνο αυτός και ο Γιωτόπουλος γνωρίζουν πού τελικά βρίσκονται τα χρήματα.

Ο ίδιος φέρεται μισθοδοτούμενος, ως αποκλειστικής απασχόλησης μέλος της οργάνωσης, όπου λάμβανε «μισθό» κάθε μήνα, από 400.000 δρχ. αρχικά και μετά από διαδοχικές αυξήσεις 690.000 δρχ. Επίσης ήταν παρών στις περισσότερες πράξεις της οργάνωσης για αυτό και έχει δεχθεί πολλές κατηγορίες. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο Δημήτρης Κουφοντίνας χρησιμοποιούσε δύο τουλάχιστον ψευδώνυμα, το «Δημήτρης Λαμπρόπουλος» και το «Δημήτρης Σωτηρόπουλος». Στις 26 Σεπτεμβρίου 1989, δολοφονεί τον βουλευτή της ΝΔ και δημοσιογράφο Παύλο Μπακογιάννη.

Διαβάστε επίσης: Δημήτρης Κουφοντίνας: Πιθανό να λάβει διήμερη άδεια από τις φυλακές

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments