Ελλάδα

Δυτική Αττική: Αναζητούνται 5 άτομα σε Μάνδρα και Νέα Πέραμο – Εντοπίστηκε ένας ζωντανός

Δυτική Αττική: Αναζητούνται 5 άτομα σε Μάνδρα και Νέα Πέραμο – Εντοπίστηκε ένας ζωντανός
Πέντε άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι στη Δυτική Αττική σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ ένας εντοπίστηκε ζωντανός. Οι αγνοούμενοι βρίσκονταν είτε σπίτια είτε σε οχήματα στην παλαιά εθνική οδό Ελευσίνας-Θηβών.

Όπως ενημέρωσε η Πυροσβεστική, οι επιχειρήσεις διάσωσης μετά τις φονικές πλημμύρες στη δυτική Αττική βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ μέσω ανάρτησης στο Twitter ανακοίνωσε το πρωί της Πέμπτης ότι γίνονται αναζητήσεις πέντε ατόμων στην ευρύτερη περιοχή στη Μάνδρα Αττικής και στη Νέα Πέραμο.

Αυτή η δραματική εξέλιξη εντείνει τους φόβους ότι ο απολογισμός των φονικών πλημμυρών θα ανέβει κι άλλο, επιβεβαιώνοντας τις χθεσινές προβλέψεις του προέδρου του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας ότι ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών θα ανέβει.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική οι δύο από τους αγνοούμενους αναζητούνται στα σπίτια τους στην περιοχή Γεφυράκι στη Νέα Πέραμο και την περιοχή Παλαιοχώρι στη Μάνδρα ενώ οι άλλοι τρεις είναι οδηγοί που βρίσκονταν στην παλαιά Εθνική Οδό Ελευσίνας-Θηβών, οι συγγενείς και οι φίλοι των οποίων έχουν χάσει τα ίχνη τους από χθες. 

Ευχάριστα ήταν τα νέα για τον έκτο αγνοούμενο, ηλικίας 67 ετών, καθώς λίγο πριν τις 11:30 η εκπρόσωπος τύπου της πυροσβεστικής ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκε στην περιοχή της Αγίας Αικατερίνης στην παλαιά εθνικής οδού Ελευσίνας-Θηβών.

Ο τρόμος επέστρεψε στη Μάνδρα – Βρέχει καταρρακτωδώς στην περιοχή

Ο τρόμος μετά από τις φονικές πλημμύρες στη δυτική Αττική επέστρεψε στη Μάνδρα, όπου οι κάτοικοι βρίσκονται ξανά αντιμέτωποι με την μανία του καιρού, καθώς λίγο πριν από τις 10.00 το πρωί άρχισε πάλι να βρέχει καταρρακτωδώς, με αποτέλεσμα μέσα σε λίγα λεπτά να πλημμυρίσει η κεντρική οδός Κοτοπούλη και να μετατραπεί σε έναν ορμητικό χείμαρρο.

Είναι ο δρόμος που χθες ήταν λασπωμένο ποτάμι και κατέστρεψε τα πάντα στο διάβα του. Εκεί βρήκε μάλιστα και τραγικό θάνατο μία ηλικιωμένη, η μία από τους 15 νεκρούς που θρηνεί η χώρα.

Ζημιές σε περισσότερα από 500 σπίτια και καταστήματα

Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι συνολικά περισσότερα από 500 σπίτια και καταστήματα υπέστησαν ζημιές, πολλά εκ των οποίων καταστράφηκαν ολοσχερώς από τα ορμητικά νερά.

Παράλληλα, υπολογίζεται ότι περίπου 300 αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά, ενώ το οδικό δίκτυο, σχεδόν στο σύνολό του, έχει υποστεί πολύ σοβαρές ζημιές.

Μια 82χρονη γυναίκα στην Μάνδρα ήταν το πρώτο θύμα που εντόπισαν τα συνεργεία.

Οι πρώτες αναφορές για τα θύματα

Βάσει των πρώτων αναφορών για τα θύματα, ήδη από το πρωί της Τετάρτης γινόταν λόγος για τους εξής ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της πλημμύρας:

Γυναίκα 82 ετών, νεκρή στο σπίτι της στην οδό Κοροπούλη στη Μάνδρα Αττικής.Ηλικιωμένος άνδρας, νεκρός στο σπίτι του στην οδό Αγαμέμνωνος, επίσης στη Μάνδρα.Άνδρας, 65 ετών περίπου βρέθηκε σε προαύλιο χώρο, στην οδό Λεωνίδα Στάμου στη Μάνδρα.Άνδρας, περίπου 50 ετών, στο 3ο χλμ της Λεωφόρου Αθηνών-Θηβών, στη Μάνδρα.Γυναίκα, εγκλωβισμένη μέσα σε αυτοκίνητο, στην οδό Αίαντος, στη Μάνδρα.Άνδρας, στο Ψαλίδι της Μάνδρας, ανευρέθη σε ανοιχτό χώρο.Γυναίκα 95 ετών, η σορός της οποίας εντοπίστηκε στο σπίτι της, στη οδό Στρατηγού Ρόκα, στη Μάνδρα.Δύο άνδρες, 55 και 80 ετών, προηγουμένως αγνοούμενοι από την Μάνδρα, ανασύρθηκαν νεκροί στη θαλάσσια περιοχή Ελευσίνας και ΕΛΠΕ ΑσπροπύργουΑνάμεσα στα θύματα ο Γιώργος Μακαρούνας 36 ετών, ο Μπάμπης Δημητρόπουλος 54 ετών και ο Σεραφείμ Γκόρτζας 57 ετών.

Ο Γιώργος Μακαρούνας, 36 ετών, πατέρας ενός παιδιού

Ο Μπάμπης Δημητρόπουλος

Ο Σεραφείμ Γκόρτζας, πρώην τεχνικός του ΟΤΕ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments