Πολιτική

Αλέξης Τσίπρας: Θέτει το θέμα των αποζημιώσεων στη Σύνοδο Κορυφής

Αλέξης Τσίπρας: Θέτει το θέμα των αποζημιώσεων  στη Σύνοδο Κορυφής
Ο Αλέξης Τσίπρας ρίχνει στο τραπέζι της Συνόδου Κορυφής την καταστροφή στη Δυτική Αττική.

Ο Αλέξης Τσίπρας παραμονή της Συνόδου Κορυφής στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, στην οποία θα λάβει μέρος, βρέθηκε στη Μάνδρα προκειμένου να να δει από κοντά τις βιβλικές καταστροφές που υπέστησαν οι πλημμυροπαθείς.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός ζήτησε συνεχή ενημέρωση από τους στενούς του συνεργάτες, την Περιφέρεια, καθώς και από τα αρμόδια υπουργεία.

Τα κύρια θέματα που θα συζητηθούν θα είναι αυτά των ίσων ευκαιριών, της πρόσβασης στην αγορά εργασίας, της κοινωνικής προστασίας και της κοινωνικής ένταξης. Δεδομένης όμως της καταστροφής στην Μάνδρα ο Αλέξης Τσίπρας, εκτός αυτών θα θέσει στην ατζέντα της Συνόδου το ζήτημα της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, τόσο για την αντιμετώπιση των καταστροφών όσο και για την ανακούφιση από τις συνέπειές τους.

Μετά το τέλος της διάσκεψης αναμένεται να υπογραφεί «Διοργανική Διακήρυξη» μεταξύ του πρόεδρου της Κομισιόν Ζ.Κ. Γιούνκερ, του πρόεδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Α. Ταγιάνι και του πρωθυπουργό της Εσθονίας Γ. Ράτας που ασκεί την προεδρία του Συμβουλίου της Ε.Ε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments