Πολιτισμός

Κίνα: Αυτή είναι η πιο εντυπωσιακή βιβλιοθήκη του κόσμου (pics & vid)

Κίνα: Αυτή είναι η πιο εντυπωσιακή βιβλιοθήκη του κόσμου (pics & vid)
Η πενταώροφη βιβλιοθήκη βρίσκεται στην Πολιτιστική Περιφέρεια Μπινχάι στην Τιαντζίν, της Κίνας, σχεδιάστηκε από την ολλανδική εταιρεία MVRDV και έκτοτε αποκαλείται "Το μάτι του Μπινχάι".

Η MVRDV, σε συνεργασία με Κινέζους αρχιτέκτονες δημιούργησαν στο Τιεντζίν, της Κίνας, το μεγάλο λιμάνι της βορειοανατολικής Κίνας, την Tianjin Binhai, μια βιβλιοθήκη που εγκαινιάστηκε πρόσφατα και κέρδισε την προσοχή πολλών ανθρώπων παγκοσμίως κυρίως λόγω του φουτουριστικού σχεδιασμού της.

Χρειάστηκαν 3 χρόνια για την ολοκλήρωσή της και διαθέτει αίθουσα ανάγνωσης στο ισόγειο, αίθουσες ανάπαυσης στα μεσαία τμήματα και γραφεία, χώρους συνεδριάσεων και αίθουσες υπολογιστών στον τελευταίο όροφο.

Στο κτήριο δεσπόζει ένα φωτεινό σφαιρικό κεντρικό αμφιθέατρο – που μοιάζει σκόπιμα με τον βολβό του ανθρώπινου ματιού- γύρω από το οποίο αναπτύσσονται οι βιβλιοθήκες, οι οποίες ξεκινούν από το πάτωμα και καταλήγουν στην θολωτή οροφή, δημιουργώντας υπέροχους χώρους κατάλληλους για ανάγνωση.

Η βιβλιοθήκη που αποτελεί την είσοδο στο τεράστιο πολιτιστικό κέντρο της πόλης χτίστηκε σε διάστημα ρεκόρ για την κλίμακα του έργου και μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 1,2 εκατομμύρια βιβλία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments