Διεθνή

Καταλονία: Νέα δημοσκόπηση φέρνει τα πάνω κάτω στην ανεξαρτησία

Καταλονία: Νέα δημοσκόπηση φέρνει τα πάνω κάτω στην ανεξαρτησία
Μόλις το ένα τέταρτο των πολιτών στην Καταλονία, επιθυμούν πλέον την ανεξαρτητοποίησή τους από την Ισπανία.

Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που έγινε για την εφημερίδα El Pais, το 24% των ερωτηθέντων κατοίκων στην Καταλονία, δήλωσαν ότι θα ήθελαν να συνεχίσουν με τη διαδικασία ανεξαρτησίας μετά τις εκλογές. Το 71% δήλωσε ότι θα προτιμούσε οι πολιτικοί να βρουν μια συμφωνία βάσει του ότι η Καταλονία θα παραμείνει μέρος της Ισπανίας.

Όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση, είναι πιθανόν τα κόμματα που τάσσονται υπέρ της ανεξαρτησίας να μην καταφέρουν να διατηρήσουν την απόλυτη πλειοψηφία. Στην τηλεφωνική αυτή έρευνα, που πραγματοποιήθηκε από τις 20 έως τις 22 Νοεμβρίου, συμμετείχαν 1.800 Καταλανοί.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, τα καταλανικά κόμματα που τάσσονται υπέρ της ανεξαρτησίας προβλέπεται να κερδίσουν στις εκλογές της 21ης Δεκεμβρίου, 46% των ψήφων, ελαφρώς κάτω από το 47,7% που είχαν κερδίσει στις προηγούμενες εκλογές το 2015. 

Τα κόμματα που τάσσονται υπέρ της ενότητας της Ισπανίας προβλέπεται να κερδίσουν επίσης 46%, σημειώνοντας άνοδο από το 40% που είχαν στις προηγούμενες εκλογές, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metroscopia.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments