Ελλάδα

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Επίτιμος Δημότης Ωρωπού (pics)

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Επίτιμος Δημότης Ωρωπού (pics)
Επίτιμος Δημότης Ωρωπού ανακηρύχθηκε σήμερα το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Μετά την Θεία Λειτουργία στον ιερό ναό Αγίου Ανδρέα Σκάλας Ωρωπού, σε ειδική αίθουσα εκδηλώσεων της περιοχής, πραγματοποιήθηκε η ανακήρυξη του Αρχιεπισκόπου σε επίτιμο Δημότη.

Επίτιμος δημότης του Δήμου Ωρωπού ανακηρύχθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος , σήμερα ανήμερα της εορτής του Αγίου Ανδρέα, ύστερα από απόφαση του τοπικού Δημοτικού Συμβουλίου.

Η τελετή ανακήρυξής έγινε στην αίθουσα εκδηλώσεων «Ατλαντίς» στον Ωρωπό. 

Η Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ανδρέα, πολιούχου του Ωρωπού, έγινει προεξάρχοντος του Αρχιεπίσκοπου ύστερα από πρόσκληση του οικείου μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού Κυρίλλου.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ανέγνωσε την ομόφωνη απόφαση ανακήρυξης του Αρχιεπισκόπου σε επίτιμο Δημότη και ο Δήμαρχος Ωρωπού, αφού αναφέρθηκε στο σημαντικό κοινωνικό, φιλανθρωπικό και πνευματικό έργο του Αρχιεπισκόπου του παρέδωσε το κλειδί της πόλης.

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο χαρακτηρίζοντας την τιμή μεγάλη η ευθύνη. Αναφέρθηκε στην ερμηνεία της λέξης Πολίτης λέγοντας πως είναι αυτός που ασχολείται με τα της πόλης και όπως η Πολιτεία δε μπορεί να χωριστεί από τους πολίτες, έτσι και η Εκκλησία. «Σκοπός της, εξάλλου, είναι ο άνθρωπος» σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος και συμπλήρωσε ότι «οι δρόμοι μας συναντώνται. Αυτή είναι η πραγματικότητα».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments