Διεθνή

(UPD) Μανχάταν: Έκρηξη κοντά σε σταθμό λεωφορείων – Συνελήφθη ένας ύποπτος (pics &vid)

(UPD) Μανχάταν: Έκρηξη κοντά σε σταθμό λεωφορείων – Συνελήφθη ένας ύποπτος (pics &vid)
Συναγερμός σήμανε στο Μανχάταν, μετά από έκρηξη που προκλήθηκε σε αγωγό. Πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν άνδρα που έχει συλληφθεί και κρατείται φρουρούμενος.

Δημοτικοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν στο NBC, ότι όντως υπήρξε έκρηξη στο Μανχάταν , χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστή ακόμα η αιτία.

Στο σημείο έχουν σπεύσει πυροτεχνουργοί. Η έκρηξη συνέβη κοντά στον κεντρικό σταθμό λεωφορείων Port Authority του Μανχάταν και μέχρι τώρα έχουν έχουν ακυρωθεί τρία δρομολόγια μετρό, ως επακόλουθο της κινητοποίησης.

Σύμφωνα με τη New York Post υπάρχει τουλάχιστον ένας τραυματίας από την έκρηξη ενώ έχει συλληφθεί και ένα άτομο. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η έκρηξη προκλήθηκε από μικρό εκρηκτικό μηχανισμό που είχε τοποθετήσει ο ύποπτος σε τούνελ του σταθμού. O άνδρας που έχει συλληφθεί σύμφωνα με πληροφορίες είναι ένας 20χρονος από το Μπαγκλαντές που δρούσε για λογαριασμό του ISIS. O άνδρας έχει μεταφερθεί τραυματισμένος σε νοσοκομείο και κρατείται φρουρούμενος, ενώ τα τραύματά του δεν θεωρούνται σοβαρά.

Όπως επιβεβαίωσαν οι Αρχές, ο τραυματίας ήταν ο ίδιος ο δράστης. Για τη βόμβα οι αναφορές μιλούν για pipe bomb, αυτοσχέδιο μηχανισμό που τοποθετείται μέσα σε σωλήνα, ενώ πάνω στο δράστη βρέθηκε και κάποιου είδους μπαταρία.

Οι γραμμές του μετρό A,C και Ε, έχουν εκκενωθεί ενώ πάνω από την περιοχή πετούν ελικόπτερα της αστυνομίας.

Πιθανότατα ο εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη πρόωρα. Για το περιστατικό ενημερώθηκαν και ο Ντόναλντ Τραμπ και ο δήμαρχος Ντε Μπλάζιο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments