Αυτοδιοίκηση

Δήμος Βύρωνα: Στις τράπεζες η λίστα με τους δημότες που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές

Δήμος Βύρωνα: Στις τράπεζες η λίστα με τους δημότες που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές
Αναστάτωση στους πολίτες έχουν προκαλέσει η κίνηση που έκανε ο Δήμος Βύρωνα, να δώσεις στις τράπεζες λίστα με ονόματα δημοτών που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Λίστα με περίπου 3.800 ονόματα πολιτών που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές έδωσε ο Δήμος Βύρωνα στις τράπεζες. Σύμφωνα με τους «Πολίτες του Βύρωνα» τα ληξιπρόθεσμα χρέη αφορούν ποσά που ξεκινούν από 70 ευρώ και πάνω, ενδεχομένως ανάμεσα τους βρίσκονται και μεγαλοοφειλέτες που χρωστούν δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Αυτό άρχισε να γίνεται γνωστό από τη Δευτέρα και ήδη έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση και ποικίλους σχολιασμούς στους κατοίκους της πόλης.

Η γνωστοποίηση του γεγονότος στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας 11 Δεκεμβρίου, προκάλεσε την εντονότατη αντίδραση δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης και κυρίως των κ.κ. Μαυρόπουλου και Τζωρτζιότη. Ακολούθησε οξύτατη αντιπαράθεση με βαρύτατες εκφράσεις με ορισμένους αντιδημάρχους -π.χ. Καραγιάννη, Σπυρόπουλο- που υπερασπίστηκαν την πολιτική πρακτική της δημοτικής αρχής, ενώ δεν έλειψαν και αυτοί που επεδίωξαν να ρίξουν τις ευθύνες στις διοικητικές υπηρεσίες του δήμου.

Από την Τρίτη το πρωί καταφθάνουν στο Δημαρχείο αγανακτισμένοι πολίτες που διαμαρτύρονται γιατί έχουν κατασχεθεί λογαριασμοί, ακόμα και λογαριασμοί μισθοδοσίας. Ορισμένοι δηλώνουν άγνοια για το χρέος προς το Δήμο, αφού όπως δηλώνουν τα ειδοποιητήρια που έστελνε ο Δήμος πήγαιναν σε λάθος διεύθυνση. Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στο συγκεκριμένο ζήτημα είναι ότι κατασχέθηκε λογαριασμός σε υπάλληλο του δήμου για χρέος που δεν γνώριζε ότι έχει.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments