Ελλάδα
pagenews.gr / Ελλάδα / Άρειος Πάγος: Εξέδωσε στις ΗΠΑ τον Mr. Bitcoin
Άρειος Πάγος: Εξέδωσε στις ΗΠΑ τον Mr. Bitcoin | Pagenews.gr
Pagenews Team 13 Δεκεμβρίου 2017, 12:55 13 Δεκεμβρίου 2017, 12:55

Το αίτημα του Mr Bitcoin να μην εκδοθεί στις ΗΠΑ απέρριψε, την Τετάρτη, ο Άρειος Πάγος και πλέον η τύχη του κρέμεται από την απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης.

Ο Σταύρος Κοντονής, όπως υπαγορεύει ο νόμος, έχει το δικαίωμα να αρνηθεί την έκδοση του «Mr Bitcoin». Συμφωνα με τον συνηγορο του Αλέξανδρο Λυκουρέζο, ο υπουργος Δικαιοσυνης μπορεί επίσης να αποφασίσει και για το εάν ο Βινικ θα εκδοθεί στη Ρωσία οι αρχες της οποιας επίσης τον ζητούν για το αδικημα της απάτης.

Οι ΗΠΑ ζητούν τον 38χρονο για το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος από εγκληματικές δραστηριότητες ύψους 4 δισ. δολαρίων – εσόδων μέσω πλατφόρμας ανταλλαγής ψηφιακών νομισμάτων.

Το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης είχε δώσει το πράσινο φως σε σχετικό αίτημα έκδοσης των Ηνωμένων Πολιτειών, με αποτέλεσμα οι συνήγοροι του να ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης, έτσι ώστε ο Ρώσος να μη βρεθεί στην άλλη όχθη του Ατλαντικού.

Ο Βίνικ ενώπιον του Αρείου Πάγου αρνήθηκε την κατηγορία που τον βαρύνει υποστηρίζοντας ότι δεν ήταν διαχειριστής της πλατφόρμας, αλλά τεχνικός. 

Η συγκεκριμένη πλατφόρμα (BTC-e) θεωρείται από τα πλέον διαδεδομένα ανταλλακτήρια ψηφιακών νομισμάτων, το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης τη συσχετίζει ωστόσο με τη δράση ύποπτων προσώπων, χάκερ, πρακτόρων, ακόμη και εκβιαστών του κυβερνοχώρου.

Ετικέτες: 


2017