Γεύση

Μελομακάρονα: 8 μυστικά για να πετύχει η συνταγή

Μελομακάρονα: 8 μυστικά για να πετύχει η συνταγή
Όπως όλα τα γλυκά, έτσι και τα μελομακάρονα έχουν τα μυστικά τους.

Τα μελομακάρονα είναι ένα από τα αγαπημένα γλυκά μικρών και μεγάλων για τις γιορτές των Χριστουγέννων. Στο Διαδίκτυο υπάρχουν πολλές συνταγές για να φτιάξετε τα δικά σας, ωστόσο υπάρχουν και κάποια μυστικά που καλό θα ήταν να γνωρίζετε για να σας πετύχει η συνταγή.

Τα μυστικά αυτά, μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους η Βέφα Αλεξιάδου, η οποία σε ανάρτησή της στο Facebook δημοσιεύει τη λίστα της επιτυχίας:

1) Καθόλου ζύμωμα! Ανακάτεμα με το κουτάλι ώσπου να ενωθούν τα υγρά με το αλεύρι!2)Το φύλλο ζύμης 1 εκ. Κόβουμε με κουπ-πατ.3)Ψήσιμο ώσπου να πάρουν βαθύ καστανό χρώμα.4)Το σιρόπι, αφού μαζευτεί προς τα άκρα ο αφρός, μόνο 5 λεπτά βράσιμο.5) Το σιρόπι βραστό το ρίχνουμε μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο.6) 2 ώρες μετά, όταν σχεδόν έχουν πιει όλο το σιρόπι τα γυρίζουμε τα πάνω κάτω, και τα αφήνουμε έτσι ως την επόμενη μέρα.7) Τα καρυδιά όχι σκόνη. Ελαφρά χοντροκομμένα. Παίρνουμε τα μελομακάρονα ένα ένα τα γυρίζουμε, κι όπως είναι μελωμένη η επιφάνεια τα πασπαλίζουμε με μια κουταλιά καρύδια.8) Το πιο σημαντικό! Σωστό μέτρημα των υλικών! Με κούπα μεζούρα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments