Οικονομία

ΕΛΣΤΑΤ: Οι Έλληνες προτιμούν όλο και περισσότερο τις ηλεκτρονικές αγορές (γράφημα)

ΕΛΣΤΑΤ: Οι Έλληνες προτιμούν όλο και περισσότερο τις ηλεκτρονικές αγορές (γράφημα)
Αυξήθηκε το πρώτο τρίμηνο του 2017 το ποσοστό των χρηστών του διαδικτύου που πραγματοποίησε ηλεκτρονικές αγορές, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Όπως αναφέρει η ΕΛΣΤΑΤ, συνολικά, περισσότερα από 3 στα 10 άτομα (36,4%), ηλικίας 16 – 74 ετών, που έχουν οποτεδήποτε χρησιμοποιήσει, έστω και μία φορά, το διαδίκτυο έκαναν κατά το α΄ τρίμηνο του 2017 ηλεκτρονικές αγορές ή κάποια παραγγελία αγαθών ή υπηρεσιών μέσω του διαδικτύου.

Το 84,9% των καταναλωτών που πραγματοποίησαν ηλεκτρονικές αγορές επέλεξε να κάνει ηλεκτρονικές αγορές από εγχώριες επιχειρήσεις. 30,2% έκανε ηλεκτρονικές αγορές από άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και 13,2% από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης ενώ το ποσοστό όσων δήλωσαν ότι δεν γνωρίζουν τη χώρα προέλευσης των πωλητών ανέρχεται στο 4,9%.

Το 8,8% όσων πραγματοποίησαν αγορές ή παραγγελίες μέσω διαδικτύου, κατά τη χρονική περίοδο Απριλίου 2016 – Μαρτίου 2017, αντιμετώπισαν κάποιο πρόβλημα, ποσοστό μειωμένο κατά 34,8% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο Απριλίου 2015 – Μαρτίου 2016 (13,5%).

Στον πίνακα καταγράφονται τα προϊόντα που αγοράστηκαν περισσότερο μέσω διαδικτύου

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments