Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Αποτύχατε παντού και σε όλα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Αποτύχατε παντού και σε όλα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστρεψε τα πυρά του στην κυβέρνηση κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2018.

Ο κ. πρόεδρος της ΝΔ στην αρχή της ομιλίας του ανέφερε ότι «συμπληρώνονται τρία χρόνια από τότε που η απόπειρα εκλογής του Σταύρου Δήμα στην Προεδρία της Δημοκρατίας απέβη άκαρπη» και πρόσθεσε «η χώρα οδηγήθηκε σε πρόωρες εκλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ ματαίωσαν από πρόθεση και σκοπιμότητα την προεδρική εκλογή και όχι γιατί το ήθελαν οι δανειστές, όπως μας είπε ή εννόησε ο πρόεδρος της Βουλής» συνέχισε ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Αυτό συνέβη. Εσείς που είπατε τον Ιανουάριο ότι είστε κάθε λέξη του Συντάγματος ένα μήνα νωρίτερα εργαλοποιήσατε την προεδρική εκλογή, ευτελίζοντας το Σύνταγμα. Ρίξατε την προηγούμενη κυβέρνηση σε αγαστή συνεργασία με την Χρυσή Αυγή και τον κ. Κουβέλη, για να έρθετε μετά από ένα εξάμηνο να εφαρμόσετε το πιο σκληρό μνημόνιο. Κοροϊδέψατε τον λαό δύο φορές. Την πρώτη φορά ως αντιμνημονιακοί και την δεύτερη ως μνημονιακοί. Την πρώτη φορά μας κοστίσατε 100 δισ. ευρώ. Την δεύτερη το κόστος θα το μετράμε για πολλά χρόνια. Η ανάπτυξη καθυστερεί». Επισήμανε ακόμη: «Εκτός αν ο κ. Βούτσης με την αποστροφή του εννοούσε ότι κάποιοι δανειστές είναι ικανοποιημένοι που ένα λαϊκίστικο μόρφωμα μετατράπηκε στο πιο πειθήνιο όργανό τους. Κάποιοι μπορεί να είναι ευχαριστημένοι, γιατί γίνατε παράδειγμα προς αποφυγή των δικών τους λαϊκιστών. Πως το είπατε κ. Βούτση; "Χρήσιμοι ηλίθιοι"».

«Αποτύχατε παντού και σε όλα. Εξακολουθείτε να μην έχετε μάθει τίποτα από τα λάθη σας» συνέχισε και, απευθυνόμενος στον υπουργό Οικονομικών, είπε: «Εσείς κύριε Τσακαλώτε θυμάστε τι είπε ο Αϊνστάιν για τον ορισμό της παράνοιας; Να κάνεις τα ίδια πράγματα και να περιμένεις διαφορετικά αποτελέσματα. Ένας προϋπολογισμός λιτότητας, φόρων και αντιαναπτυξιακός. Άδικος και αντιλαϊκός. Η κυβέρνηση απέτυχε παταγωδώς».

«Ο λαός αξίζει καλύτερα, αλλά εσείς και η κυβέρνησή σας δεν μπορείτε να εξασφαλίσετε τα στοιχειώδη. Ψεύδεστε συνειδητά, δεν έχετε λύσεις και δυστυχώς η Ελλάδα είναι εκεί που είναι. Ο λαός σας έχει ακριβοπληρώσει και, σαν να μην έφτανε αυτό, ο προϋπολογισμός του 2018 μεγαλώνει τον λογαριασμό. Οι πολίτες εύχονται και ελπίζουν ο προϋπολογισμός αυτός να είναι ο τελευταίος της κυβέρνησής σας» συμπλήρωσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments