Αθλητισμός

Πλατανιάς – Ολυμπιακός 0-2: Όταν σοβαρεύτηκε το “καθάρισε”

Πλατανιάς – Ολυμπιακός 0-2: Όταν σοβαρεύτηκε το “καθάρισε”
Ο κακός Ολυμπιακός του πρώτου ημιχρόνου έδωσε τη θέση του στον αποτελεσματικό του δεύτερου και με γκολ των Μποτία και Ανσαριφάρντ επικράτησε με 2-0 του Πλατανιά για τους "16" του Κυπέλλου Ελλάδος και εξασφάλισε την πρόκριση.

Το πρώτο ημίχρονο άνηκε στον Πλατανιά, με τους Κρητικούς να εκμεταλλεύονται την κακή παρουσία του Ολυμπιακού και να δημιουργούν φάσεις για να ανοίξουν το σκορ, ωστόσο οι ποδοσφαιριστές του Ρόκα ήταν αναποτελεσματικοί μπροστά στην εστία του Κουρτεσιώτη.

Σε τρεις περιπτώσεις ο Πλατανιάς θα μπορούσε να είχε ανοίξει το σκορ, εκμεταλλευόμενος τα πολλά κενά στην άμυνα του Ολυμπιακού, ο οποίος δεν μπορούσε να δημιουργήσει και να φτάσει με αξιώσεις στην περιοχή των γηπεδούχων. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό πως στο πρώτο μέρος ο Πλατανιάς είναι περισσότερες τελικές από τον Ολυμπιακό (4 έναντι 3).

Ο Ολυμπιακός αποφάσισε να… σοβαρευτεί στο δεύτερο ημίχρονο, είχε και πάλι κάποια αμυντικά κενά, ωστόσο ήταν καλύτερος στον μεσοεπιθετικό τομέα και έφτασε στα γκολ με τα οποία καθάρισε και την πρόκριση.

Στο 57′ η ομάδα του Λεμονή άνοιξε το σκορ με τον Μάριν να εκτελεί το κόρνερ, τον Ένγκελς να παίρνει την κεφαλιά και τον Μποτία με γυριστό να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Είκοσι λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 78′ ο Καρίμ Ανσαριφάρντ έκανε και πάλι το καθήκον του.

Έχοντας μπει στο γήπεδο λίγα λεπτά νωρίτερα, βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο την κατάλληλη στιγμή και με πλασέ έκανε το 2-0 για τον Ολυμπιακό, καθαρίζοντας από το πρώτο παιχνίδι την πρόκριση στα προημιτελικά για τον Ολυμπιακό.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments