Πολιτική

Βουλή: Ένταση στη συζήτηση της επίμαχης τροπολογίας για τους πλειστηριασμούς

Βουλή: Ένταση στη συζήτηση της επίμαχης τροπολογίας για τους πλειστηριασμούς
Σε υψηλούς τόνους η συζήτηση στη Βουλή για την επίμαχη τροπολογία για τους πλειστηριασμούς.

Σε εξέλιξη βρίσκεται στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης με μέτρα θεραπείας αντί ποινών για ψυχικά και διανοητικά ασθενείς. Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται τροπολογίες τόσο για την αυτεπάγγελτη δίωξη και την ποινή φυλάκισης σε όποιον παρεμποδίσει πλειστηριασμό όσο και για τη μείωση από 24% στο 13% του ΦΠΑ στη Λέρο, τη Λέσβο, την Κω, τη Σάμο και τη Χίο.

Παρακολουθήστε live εικόνα από τη Βουλή

Σταύρος Κοντονής: Προστασία δεν είναι να σταματήσει ο πλειστηριασμός, αλλά να είναι διαφανής

Η διάταξη για την αυτεπάγγελτη δίωξη και την ποινή φυλάκισης σε όποιον παρεμποδίσει πλειστηριασμό εξελίσσεται μετ’ εμποδίων για την κυβέρνηση και τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή, ο οποίος το μεσημέρι της Πέμπτης επρόκειτο να έχει συνάντηση, παρουσία του υπουργού Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτου, με βουλευτές του κόμματος προκειμένου να αιτιολογήσει την επίμαχη διάταξη. 

Από το βήμα της Βουλής, ο κ. Κοντονής επιχείρησε να αιτιολογήσει το περιεχόμενο της διάταξης, λέγοντας ότι υπάρχει «λανθασμένη αντίληψη» κάποιων, καθώς δεν πρόκειται για μια νέα νομοθετική ρύθμιση αφού, όπως είπε, δεν αλλάζει το υφιστάμενο πλαίσιο περί αυτεπαγγέλτου σε δημόσιους χώρους, όπως τα Ειρηνοδικεία. 

Το ΚΚΕ ζητά ονομαστική ψηφοφορία

Παράλληλα, το ΚΚΕ αντιδρά έντονα και προαναγγέλλει ότι θα ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία, κάτι που περιπλέκει περαιτέρω τα πράγματα για τον υπουργό Δικαιοσύνης, καθώς στόχος του είναι να ψηφιστεί η τροπολογία σήμερα. 

Σε συγκεντρώσεις κατά της τροπολογίας που προβλέπει διώξεις εναντίον όσων εμποδίζουν τους πλειστηριασμούς καλεί η ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ. Σε εξέλιξη βρίσκεται στο Σύνταγμα το συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ, ενώ στις 18:00 συγκέντρωση στην Κλαυθμώνος πραγματοποιεί το ΠΑΜΕ. 

Τροπολογία για άρση του χαμηλού ΦΠΑ στα νησιά

Στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης κατατέθηκε και η τροπολογία για τη μείωση από 24% στο 13% του ΦΠΑ στη Λέρο, τη Λέσβο, την Κω, τη Σάμο και τη Χίο. Σημειώνεται ότι ο μειωμένος ΦΠΑ έληγε 31/12/2017. Προκειμένου, η άρση του χαμηλού ΦΠΑ στα νησιά να γίνει πιο «εύπεπτη» από τους νησιώτες, η κυβέρνηση εξήγγειλε ειδικό επίδομα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments