Οικονομία

Wall Street: Πέμπτη εβδομάδα κερδών για Dow και S&P παρά τις απώλειες της ημέρας

Wall Street: Πέμπτη εβδομάδα κερδών για Dow και S&P παρά τις απώλειες της ημέρας
Σε αρνητικό έδαφος τερμάτισαν οι βασικοί δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου, εν όψει της εορτής των Χριστουγέννων και καθώς οι επενδυτές δεν βρήκαν εκείνα τα ερεθίσματα που θα στείλουν και πάλι την Wall Street στα επίπεδα - ρεκόρ.

Πέμπτη εβδομάδα κερδών για Dow και S&P παρά τις απώλειες της ημέρας στην Wall Street.

Ο βιομηχανικός Dow Jones υποχώρησε κατά 0,11% στις 24.754,33 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,05% στις 2.683,35 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq κατέγραψε απώλειες 0,08% στις 6.959,96 μονάδες. Πάντως, σε επίπεδο εβδομάδας οι δείκτες κατοχύρωσαν θετικό πρόσημο, με τον Dow να κερδίζει 0,4%, τον S&P να γνωρίζει άνοδο 0,3%, στα ίδια επίπεδα δηλαδή με τα κέρδη του Nasdaq. Σημειωτέον πως πρόκειται για την πέμπτη εβδομάδα κερδών για τον Dow Jones και τον S&P 500.

Στη συνεδρίαση της Παρασκευής, μεταξύ των μετοχών με τις χειρότερες επιδόσεις ήταν και εκείνες της Advanced Micro Devices που έχασαν 3% της αξίας τους, στον απόηχο της "βουτιάς" του Bitcoin, το οποίο έπεσε κάτω από τα 11.000 δολάρια, με πτώση άνω του 30%. 

Στις εξελίξεις της ημέρας που εστίασε η αγορά περιλαμβάνεται και η επικύρωση του φορολογικού νομοσχεδίου από τον Donald Trump, λίγο προτού ο Αμερικανός πρόεδρος αναχωρήσει για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές. Η έγκριση του νομοσχεδίου – που μεταξύ άλλων προβλέπει μείωση του φορολογικού συντελεστή για τις εταιρείες – και από το Κογκρέσο, νωρίτερα στη διάρκεια της εβδομάδας, έχει καλλιεργήσει την προσδοκία ότι θα δώσει ώθηση στις αμερικανικές επιχειρήσεις και γενικότερα στην οικονομία των ΗΠΑ.

Στην ατζέντα των μάκρο, οι τελευταίες ενδείξεις απέστειλαν μικτά μηνύματα, με τις καταναλωτικές δαπάνες να αυξάνονται κατά 0,6% τον Νοέμβριο, την ώρα που η καταναλωτική εμπιστοσύνη υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Σεπτέμβριο και χαμηλότερα των εκτιμήσεων των οικονομολόγων, τον Δεκέμβριο.

Αυτά εν όψει των διακοπών των Χριστουγέννων. Τη Δευτέρα, συγκεκριμένα, το αμερικανικό χρηματιστήριο θα παραμείνει κλειστό, όπως και τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων, Τρίτη 26 Δεκεμβρίου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments