Διεθνή

Πρωτοχρονιά: Η πιο επικίνδυνη μέρα του έτους σύμφωνα με έρευνα

Πρωτοχρονιά: Η πιο επικίνδυνη μέρα του έτους σύμφωνα με έρευνα
Σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια οι ημέρες των εορτών και ειδικότερα της Πρωτοχρονιάς είναι μέρα με την μεγαλύτερη θνησιμότητα μέσα στο χρόνο.

Παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι άνθρωποι βρίσκονται την 1η Ιανουαρίου, στο κρεβάτι τους προσπαθώντας να συνέλθουν από το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, έρευνα αποκαλύπτει ότι η Πρωτοχρονιά είναι η πιο επικίνδυνη μέρα κατά την διάρκεια του έτους.

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια πραγματοποίησαν έρευνα καταγράφοντας θανάτους που σημειώνονται κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Αυτό που ανακάλυψαν είναι ότι οι περισσότεροι φυσικοί θάνατοι λαμβάνουν χώρα την 1η Ιανουαρίου. Να γίνει γνωστό ότι κατέληξαν σ’ αυτό το συμπέρασμα συγκεντρώνοντας στοιχεία και εξετάζοντας τα πιστοποιητικά θανάτου που έχουν συλλεχθεί τα τελευταία 25 χρόνια στις ΗΠΑ.

Άλλες έρευνες έχουν ήδη καταλήξει ότι η αύξηση στα ποσοστά θανάτου συνδέονται με περιστατικά αυτοτραυματισμού, τροχαία ατυχήματα και αυτοκτονίας κατά τη διάρκεια των διακοπών, αλλά κανένα από όλα τα προαναφερθέντα δεν δικαιολογεί τα ποσοστά θανάτων από φυσικά αίτια.

Τα φυσικά αίτια οδηγούν σε 5% περισσότερους θανάτους την 1η Ιανουαρίου σε σύγκριση με τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου.

«Η μελέτη αποδεικνύει ότι περισσότεροι άνθρωποι πεθαίνουν την πρώτη μέρα του νέου έτους, αλλά περισσότερο από φυσικά αίτια κι όχι από εξωτερικές συνθήκες, όπως τροχαία ατυχήματα», είπε ο David Phillips, ένας εκ των ερευνητών, μιλώντας στην Washington Post και συνέχισε «Δεν πρόκειται για ένα απλό μυστήριο, αλλά ένα μυστήριο με το οποίο οι άνθρωποι δεν έχουν καταφέρει καν να συμφιλιωθούν».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments