Κόσμος
pagenews.gr / Κόσμος / Γερμανία: Πέντε μέρες διορία για να τα βρουν Σουλτς και Μέρκελ
Γερμανία: Πέντε μέρες διορία για να τα βρουν Σουλτς και Μέρκελ | Pagenews.gr
Pagenews Team 7 Ιανουαρίου 2018, 18:49 7 Ιανουαρίου 2018, 18:49

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Χριστιανοδημοκρατών και Σοσιαλδημοκρατών στη Γερμανία ξεκίνησαν την Κυριακή με την Μέρκελ να εμφανίζεται αισιόδοξη για την έκβαση της συνεργασίας με τον Μάρτιν Σουλτς.

«Πιστεύουμε ότι η δουλειά που έχουμε μπροστά μας και για την οποία έχουμε την εντολή των ψηφοφόρων είναι τεράστια, και σε ότι αφορά στις προκλήσεις της εξωτερικής πολιτικής, την ευρωπαϊκή πολιτική και τις εσωτερικές υποθέσεις.»

Στο κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών παραμένουν ισχυρές οι φωνές κατά ενός νέου «μεγάλου συνασπισμού». Ομάδα με το όνομα "NoGroKo" πραγματοποιεί εκστρατεία, μέσα στους κόλπους του SPD, για να αποτρέψει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

«Οι Γερμανοί μπορεί να ζητάνε από εμάς να κινηθούν πιο γρήγορα τα πράγματα. Πέντε ημέρες διερευνητικών συζητήσεων θα πρέπει να αρκέσουν για να διαπιστώσουμε αν υπάρχουν αρκετά κοινά σημεία και μετά να μπούμε σε διαπραγματεύσεις για συνασπισμό. Όπως γνωρίζετε, αυτό θα αποφασιστεί στο συνέδριο του κόμματός μας.» δήλωσε ο Μάρτιν Σουλτς, μετά τη συνάντηση.

Τα δύο κόμματα έχουν διαφορετικές προσεγγίσεις σε μετανάστευση, φορολογία, υγεία και Ευρώπη.

Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση, για το τηλεοπτικό δίκτυο ARD, το 52% των Γερμανών αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό το ενδεχόμενο ενός νέου «μεγάλου συνασπισμού».

Ετικέτες: 


2018