Ελλάδα
pagenews.gr / Ελλάδα / Δώρα Ζέμπερη: Συμβόλαιο θανάτου ισχυρίζεται ότι εκτέλεσε ο δολοφόνος της εφοριακού
Δώρα Ζέμπερη: Συμβόλαιο θανάτου ισχυρίζεται ότι εκτέλεσε ο δολοφόνος της εφοριακού | Pagenews.gr
Pagenews Team 9 Ιανουαρίου 2018, 06:23 9 Ιανουαρίου 2018, 6:23

Ανατροπή στην υπόθεση δολοφονίας της Εφοριακού Δώρας Ζέμπερη φέρνει το υπόμνημα του δολοφόνου της, σύμφωνα με το οποίο ο δράστης ισχυρίζεται ότι εκτέλεσε συμβόλαιο θανάτου έναντι 30.000 ευρώ.

Σε αυτό ισχυρίζεται ότι δεν σκότωσε την 32χρονη Εφοριακό τυχαία αλλά έλαβε σχετική εντολή από δύο άτομα που τον πλησίασαν και τού είπαν ότι θέλουν να σκοτώσει την 32χρονη, λόγω της θέσης που είχε στην Εφορία. Οι δύο αυτοί άνδρες προσέφεραν στον 58χρονο, κατά τους ισχυρισμούς του, το ποσό των 30.000 ευρώ για να δολοφονήσει τη νεαρή, καθώς και ότι τον προμήθευσαν με ναρκωτικά. 

Ο 58χρονος την παρακολουθούσε πάνω από δύο εβδομάδες μέσα από δύο φωτογραφίες που τού είχαν δώσει, ενώ τον είχαν προμηθεύσει και με το μαχαίρι του εγκλήματος. 

Όταν το απόγευμα της 18ης Οκτωβρίου δολοφόνησε την Δώρα Ζέμπερη, το έκανε ύστερα από παρακολούθηση δύο εβδομάδων (η κοπέλα πήγαινε καθημερινά στο νεκροταφείο) και αφού είχε πάρει προκαταβολή από τους δύο αυτούς άνδρες που περιγράφει στο υπόμνημά του. 

Οι δύο -κατά τα λεγόμενα του δράστη- ηθικοί αυτουργοί είχαν πει στον 58χρονο ότι μόλις πάρει το κινητό και τα πράγματα της Δώρας, να πάει να τα πουλήσει σε καταστήματα στη Μενάνδρου για να φανεί ως ληστεία. 

Ο 58χροονς αναφέρει ακόμη στο 30-σέλιδο υπόμνημά του ότι ο ένας από τα δύο άτομα που τον πλησίασαν για τη δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη, αποκαλούσε τον άλλον αφεντικό. Αναφέρει ακόμη ότι γνωρίζει τα ονόματα των δύο αυτών ατόμων αλλά δεν αποκαλύπτει τα ονόματά τους γιατί θεωρεί ότι κινδυνεύει η ζωή του.

Σημειώνει ακόμη ότι μέσα στην τσάντα του θύματος εκτός από τα προσωπικά αντικείμενα υπήρχαν και στικάκια με πληροφορίες.

Όσον αφορά στο γιατί δεν αποκάλυψε αυτά τα στοιχεία νωρίτερα υποστηρίζει ότι φοβόταν για τη ζωή του. Αναφέρει, μάλιστα, ότι και τώρα φοβάται για τη ζωή του και για αυτό ζητά προστασία για να «φθάσω ζωντανός στο δικαστήριο».

Η Δώρα Ζέμπερη βρέθηκε νεκρή με 14 μαχαιριές στις 18 Οκτωβρίου 2017 στο Β’ Νεκροταφείο στα Πατήσια

Ο δολοφόνος έκαψε την τσάντα της Δώρας, γι’ αυτό δεν βρέθηκε ποτέ.

Σε δύο χαρτοπετσέτες που ήταν εμποτισμένες με αίμα της άτυχης Δώρας Ζέμπερη και οι οποίες ήταν κοντά στο σημείο της δολοφονίας, στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών, βρέθηκε το βιολογικό υλικό του δράστη, που κατακρεούργησε την 32χρονη εφοριακό.

Αυτό τονίστηκε, μεταξύ άλλων, από τη Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής κατά τη παρουσίαση της υπόθεσης της στυγερής δολοφονίας της 32χρονης από τον 58χρονο, ενώ σημειώθηκε ότι ο δράστης, που είναι χωρισμένος και έχει μια κόρη, είχε συλληφθεί και φυλακισθεί τον Ιούνιο του 2011 για κατοχή 37,5 κιλά χασίς και αποφυλακίστηκε τον Μάιο του 2017.

Ο δράστης, που είναι τοξικομανής, φεύγοντας από το κοιμητήριο πήδηξε από τη μάντρα, πέταξε το μαχαίρι και τη ματωμένη του μπλούζα σε κάδο απορριμμάτων σε μεγάλη απόσταση από το σημείο της δολοφονίας, καθώς και την τσάντα του θύματος, για την οποία επέστρεψε αργότερα και την έκαψε.

Στη συνέχεια ο 58χρονος πήγε στην περιοχή της Ομόνοιας για να πουλήσει το κινητό τηλέφωνο, έναντι 20 ευρώ, της άτυχης γυναίκας, όπου εντοπίστηκε και το στίγμα του.

Ετικέτες: 


2018