Ελλάδα
pagenews.gr / Ελλάδα / Αρκτούρος: Οι αρκούδες πέφτουν σε χειμερία νάρκη
Αρκτούρος: Οι αρκούδες πέφτουν σε χειμερία νάρκη | Pagenews.gr
Pagenews Team 10 Ιανουαρίου 2018, 13:00 10 Ιανουαρίου 2018, 13:00

Η αρχή για τη χειμερία νάρκη στο Νυμφαίο Φλώρινας έγινε από τις γηραιότερες αρκούδες του Αρκτούρου, Σάσα και Αλεξάνδρα, που μέχρι το 2015 ζούσαν στον ζωολογικό κήπο της Θεσσαλονίκης.

Στις φωλιές τους αποσύρθηκαν και άλλες αρκούδες μεγάλες σε ηλικία, όπως η Ειρήνη, ο Γιωργάκης, η Μπάρμπαρα και η Τασούλα, ενώ οι νεότερες εξακολουθούν να έχουν δραστηριότητα στο Καταφύγιο.

Όπως ανέφερε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 Fm» o υπεύθυνος Επικοινωνίας του «Αρκτούρου», Πάνος Στεφάνου, «το Καταφύγιο κλείνει μετά την περίοδο των γιορτών, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στις αρκούδες να ακολουθήσουν τον φυσιολογικό κύκλο ζωής. Είναι εντυπωσιακό πως ακόμη και οι αρκούδες που δεν είχαν κοιμηθεί ποτέ στη ζωή τους, καθώς ζούσαν στον ζωολογικό κήπο της Θεσσαλονίκης, όταν μεταφέρθηκαν στο Νυμφαίο κατάφεραν να κοιμηθούν για πρώτη φορά».

Το Καταφύγιο του «Αρκτούρου», στο οποίο φιλοξενούνται συνολικά 14 αρκούδες, αναμένεται να ανοίξει πάλι στα μέσα Μαρτίου. Ωστόσο, ανοιχτά για τους επισκέπτες παραμένουν το Κέντρο Ενημέρωσης για την καφέ αρκούδα στο Νυμφαίο και το Καταφύγιο των Λύκων στις Αγραπιδιές της Φλώρινας.

Ετικέτες: 


2018