Διεθνή

SPD: Η νεολαία του κόμματος δεν θέλει συνασπισμό με την Άνγκελα Μέρκελ

SPD: Η νεολαία του κόμματος δεν θέλει συνασπισμό με την Άνγκελα Μέρκελ
Μπορεί Άνγκελα Μέρκελ και Μάρτιν Σουλτς να κάνουν προσπάθειες σχηματισμού κυβέρνησης, ωστόσο, η νεολαία του SPD έχει διαφορετική άποψη.

Η νεολαία του SPD διαφωνεί με τον Μάρτιν Σουλτς και τη συνεργασία με το CDU της Άνγκελα Μέρκελ, υποστηρίζοντας πως δεν γίνεται να υπάρξει σύμπλευση.

«Η φαντασία μου δεν φτάνει μέχρι την υποστήριξη ενός νέου μεγάλου συνασπισμού μεταξύ Χριστιανοδημοκρατών (CDU/CSU) και Σοσιαλδημοκρατών (SPD)».

«Τα επιχειρήματα της νεολαίας του κόμματος εξακολουθούν να ισχύουν και υποστηρίζονται και από τη βάση του. Επομένως, πρέπει να παραμείνει στο τραπέζι για συζήτηση η δυνατότητα της υποστήριξης κυβέρνησης μειοψηφίας των Χριστιανοδημοκρατών» είπε ο Κέβιν Κιούνερτ, πρόεδρος της νεολαίας του SPD, μιλώντας στο ARD.

Αναφορικά με το θέμα μεταναστών και προσφύγων δήλωσε: «H νεολαία του κόμματος δεν μπορεί να δεχτεί να βρίσκονται λύσεις μόνο για τους εξειδικευμένους επαγγελματίες από το εξωτερικό. Κάτι τέτοιο δεν καταπολεμά το πρόβλημα στον πυρήνα του. Σε ότι δε αφορά στην επανένωση των οικογενειών των προσφύγων, το SPD δεν θα πρέπει να υποχωρήσει από τη θέση του να επιτραπεί και πάλι».

Οι συνομιλίες μεταξύ των κομμάτων θα ολοκληρωθούν την Πέμπτη και στις 21 Ιανουαρίου τα μέλη του SDP θα πραγματοποιήσουν έκτακτο συνέδριο για να αποφασίσουν εάν θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό συνασπισμού.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments